belépés / regisztráció
2022. január 24. hétfő
Aktuális lapszám

Az idő szorításában

Nagyon boldog, egészséges újévet szeretnék kívánni a Magyar Installateur szaklap előfizetőinek, olvasóinak és mindazoknak, akik az újság elmúlt évi sikeréhez munkájukkal, hirdetési megbízásaikkal hozzájárultak. Mielőtt az újévi fogadalmak megtételére biztatnék bárkit is, szeretném önökkel megosztani az ünnepekkel kapcsolatos egyik észrevételemet.

Nem tudom, hogy a Kedves Olvasó miként élte át a karácsonyi ünnepekre való lázas felkészülést, majd az újesztendő érkezését, de számomra ez az időszak megdöbbentő tapasztalatot hozott. A szakmánkban a jelentős nevet szerzett cégek ugyanis decemberben köszönték meg beszállítóiknak, partnereiknek az elmúlt időszakban végzett tevékenységüket. Mi, mint a szakmédia képviselői, nem hiányozhattunk a rendezvényekről, hiszen valósághű beszámolót csak átélt élményeket követően lehet írni. Tehát volt dolgunk, számos elfoglaltságunk!

Természetesen a hagyományos karácsonyi családi kötelezettségek alól sem lehetett kibújni, így volt mit tenni otthon is.

De visszatérve az új tapasztalatra, vagyis az idő hiányára, karácsony előtt még egyetlen évben sem éreztem így, azaz azt, hogy semmire sincs időm. Ez nem túlzás! Mintha csökkent volna a szabadnapok száma! No, az is igaz, hogy amíg fiatalabb koromban még számos dolgot sikerült egyetlen napba bezsúfolni, ma már ez nem megy. Valahogy felgyorsult a világ, mindent hamar-hamar, nagyon gyorsan akarunk elintézni és türelmünk, no, az nincs. Természetesen a kényelmünkért keményen küzdünk, mindenhova kocsival indulunk és személyes sérelemként éljük meg, ha sorba kell állnunk, ha nem találunk parkolóhelyet a kiszemelt üzlet közelében. Türelmetlenek és ezáltal sérülékenyebbek lettünk! Nehezen bocsátunk meg másoknak, akik nem a mi elvárásaink szerint cselekednek, az idő múlására érzékenyek lettünk. Felgyorsult a világ körülöttünk, amit különösen az idősebb korosztály nehezen visel, kiszolgáltatottabbak, bizonytalanabbak lettünk, az együttérzés, az empátia szinte teljesen eltűnt az érzelmeink közül.

Vajon hova vezet ez? No és átterjed ez a szakmánkra is, a napi munkakapcsolatainkra? A választ nem tudom! Biztatnám ezért önöket is, hogy az újévi fogadalmaik közé – a szakmánk óvása érdekében is – iktassák be az említett negatív érzések, gondolatok elkerülését! Én ezt teszem!

Szívesen venném az Önök véleményét is, hogy a Kedves Olvasó is érzi-e azt, amit én az idő szorításának nevezek.

Válaszaikat várom!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam