belépés / regisztráció
2021. május 10. hétfő
Aktuális lapszám

Az Épületgépészeti Múzeum eddigi legsikeresebb éve volt 2014

A 2013. augusztus 5-én megnyitott kiállításunk a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban 170 m2-en, két hosszabbítást élt meg, és így a tervezett 3 hónap helyett 5 hónapig volt látogatható. Ebből is látható, hogy jól indult a 2014-es évünk. Bár ez előtt a kiállítás előtt elsősorban csak az épületgépész szakmán belüli rendezvényeken jelentünk meg, de ott is minden esetben nagy sikerrel.

 

Az első, a nagyközönség részére rendezett bemutatkozásunk 2010-ben volt, 500 m2-en a Monostori Erődben, Komáromban. E két sikeres kiállítás után 2014-ben 5 városban (Budapest, Kecskemét, Gyula, Komárom, Szeged) láthatott bennünket a nagyérdemű.

Gyulán a Táj-, Víz Házban a „víz”-hez kapcsolódóan tematikus, míg Budapesten, a Zipernowsky Házban enteriőr kiállítással (berendezett szoba, konyha és fürdőszoba) jelentünk meg. Természetesen a szakterületünkről érkező meghívásoknak is eleget tettünk. Mindösszesen 12 kiállítást rendeztünk, amelyeken gondoltunk a gyermek látogatókra is, azaz szerepeltek babaházi kádak, WC-k, mosdók, kéményseprő babák, illetve számítógépes és egyéb játékok is. A legkedveltebb játék a labdafújó volt, ez egy strandlabdán kívül pingpong labdákat is tartott a levegőben, amelyeket a gyerekek helyezhettek a légsugárba.

Négy év után újra lehetőséget kaptunk a Komáromban lévő Monostori Erőd Dunai Bástyájában egy időszaki kiállítás berendezésére. Külön termekben mutattunk be korabeli konyhát, fürdőszobát, és a helybéli lakosok nagy örömére a komáromi helyi iparos ősök mesterségét (bádogos, szódás, bodnár, kovács, cipész). Ismét volt „Vitrinverseny”, ahol a szakközép- és szakiskolák rendezhettek be vitrineket az általuk gyűjtött és felújított muzeális tárgyakkal.

A beszámolót teljes terjedelmében a www.magyarinstallateur.hu oldalon olvashatják.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Épületgépészeti Múzeum 2013-ban
  Épületgépészeti Múzeum

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam