belépés / regisztráció
2021. április 23. péntek
Aktuális lapszám

Az égéstermék-elvezetés a kéményáramkörbe illesztve

November 19-én szervezte meg a Kéményjobbítók Országos Szövetsége a címben szereplő elnevezéssel azt a szakmai rendezvényét, amelyre az előzetes várakozással ellentétben rendkívül nagy volt az érdeklődés. Az egész napos eseménynek a BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3-9. D épület I. emelet 126.) adott helyet és karolta fel a témát, ezáltal is hangsúlyozva annak súlyát és jelentőségét.

 

Az előadások témái és ütemezésük a következők voltak:

9:00-9:45 A kialakítás, az elhelyezés, a méretezés és a megfelelőség jogszabályi és szabvány hátterének változása az elmúlt időszakban és legfontosabb megállapításai. Előadó: dr. Barna Lajos c. egyetemi tanár, a KÉOSZ elnökségi tagja.

9:55-10:40 A gáz- és szilárdtüzelésű szerkezetek energiahatékonysági követelményei, az ennek megfelelő szerkezetek és égéstermék-elvezetési vonzatok. Előadó: Versits Tamás okl. épületgépész szakmérnök, az MGVE elnöke, a KÉOSZ elnökségi tagja.

10:50-11:35 Kéményszerkezetek jellemző kialakításai. Rendszer jellegű szerkezetek és tanúsításuk. Előadó: Haszmann Iván, ÉMI Nonprofit Kft.

12:15-13:00 Az égéstermék-elvezetés méretezése és fogásai. Előadó: Baumann Mihály adjunktus, tanszékvezető, PTE MIK.

13:10-13:55 Tüzelőberendezések hatása a környezetre, tervezési és üzemeltetési kérdések. Témafelelős: Sümeghy Árpád, a KÉOSZ elnökségi tagja.

14:05-14:50 A CO-mérgezés kialakulásának feltételei, a CO-érzékelők jellemzői, a megfelelő termék kiválasztása, felülvizsgálata és elhelyezése. Előadó: Fazakas Miklós, a KÉOSZ munkabizottsági vezetője.

A rendezvény szervezőinek sikerült olyan, a szakmában élenjáró előadókat beszervezni, akik a kéményrendszerek és azok környezetéhez kapcsolódó műszaki és jogi szabályozások igazi szakértői, és ezáltal – az előadásokon keresztül – egy olyan összképet tudtak mutatni a sok megjelent érdeklődőnek, a tervezéssel, kivitelezéssel foglalkozó érintetteknek, amely számukra hasznossá tette a szaknapon való részvételt.

A szakmai továbbképzés sikere eredményezte azt, hogy jövőre várhatóan ez a blokk a kamarai kötelező továbbképzés része lesz.


A szerzõ egyéb cikkei:

  KÉOSZ – gondolatok az újévben
  KÉOSZ – gondolatok az új évben
  2015-ben tovább folytatjuk megkezdett programjainkat
  KÉOSZ - gondolatok 2014 elején
  KÉOSZ: Gondolatok 2012–2013 fordulóján

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam