belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

Az Ariston Thermo magasra teszi a lécet az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások terén

A 2016-os 40. milánói Expocomfort Szakkiállításon az Ariston Thermo Csoport leginkább az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások témaköreire fektetett hangsúlyt és bebizonyította, hogy eltökélt célja a hatékony fűtő- és vízmelegítő megoldások kifejlesztése és népszerűsítése: több mint 2300 négyzetméteres kiállítóterén – amelyet az Elco márkával közösen rendezett be – az Ariston nagy hatásfokú berendezéseket, rendszereket és szolgáltatásokat mutatott be.

 

A szakkiállításon az Ariston a „Szünetmentes kényelem” mottót választotta, ami hűen fejezi ki a vállalat globális célkitűzését, ahogy erről a kiállítás látogatói mindegyik Ariston-termék kapcsán megbizonyosodhattak, a levegő-víz hőszivattyús vízmelegítőktől egészen a napenergiával integrált fűtőrendszerekig.

Az Ariston standján több új termék is feltűnt: új fejlesztésű berendezés a Velis, egy teljesen egyedi teljesítményű és tervezésű elektromos vízmelegítő, emellett a látogatók exkluzív, előzetes ismertetést kaphattak az új kazán-termékcsaládról, a következő generációs hibrid rendszerekről és a hőszivattyúk innovatív skálájáról, beleértve a Nuos Plus 250 és Nimbus Plus típusjelű levegővíz hőszivattyúkat, amelyek fűtésre és vízmelegítésre egyaránt szolgálnak. Ezen túlmenően a lakossági felhasználásra szánt vízmelegítők termékskáláját is első alkalommal láthatták az érdeklődők.

A termékeken túl az Ariston az Ariston Net innovatív csatlakoztatási alkalmazást is bemutatta, amelynek segítségével a szakemberek, szerelők mindig „karnyújtásnyira”, vagyis kattintásnyira lehetnek ügyfeleiktől és a fogyasztóktól: bárhol legyenek is, felülvizsgálhatják és beállíthatják a rájuk bízott fűtőrendszereket.

A szakkiállításon az Elco Heating Solutions is fogadta a látogatókat, hogy összehasonlítási alapot nyújtson egy sor különböző technológiai megoldás terén, amelyek mindegyike arra irányul, hogy a felhasználó bármilyen körülmények között optimális energiahatékonyságot valósíthasson meg.

A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság terén megvalósított fejlesztései között az Elco a következőket mutatta be:

A Thision S Plus és Thision XS Plus új kazán-termékcsaládok a termékkategória világszerte leghatékonyabb berendezései közé tartoznak. Fejlesztésüket az a szempont diktálta, hogy egyidejűleg kis helyfoglalásúak és nagy teljesítményűek legyenek – és ezt sikerült is megvalósítani, hála kiemelkedő teljesítményüknek, hosszú élettartamuknak és a gyártásuk során felhasznált kiváló minőségű anyagoknak. A Thision XS Plust emellett az új Remocon intelligens Wi-Fi termosztáttal is felszerelték, amelynek segítségével már táblagépen, számítógépen vagy okostelefonon, akár a távolból is hatékonyan szabályozhatjuk otthonunk hőmérsékletét. Emellett a Remocon Smart arra is figyelmezteti a felhasználót és a telepítőt, ha a berendezés például karbantartást igényel.

Az Elco két új berendezéssel jelentkezett a lakossági fűtés terén: a Trigon XL típusjelű, ultra-hatékony, szabadon álló kazánokkal, amelyek csekély helyfoglalásuk mellett is komoly (akár 4 MW-os) teljesítményre képesek, és az idő múlásával is maximálisan megbízhatók. Emellett a Thision L Evo – az akár 140 kW-os teljesítményű fűtőtesttel felszerelt új falikazán – egyedülállóan hatékony és rugalmas megoldást képvisel.

Ami a hőszivattyúkat illeti, az Elco új Aerotop Split levegő-víz hőszivattyú- termékskáláját is bemutatta, amely az előzetes felmérések alapján piacvezetővé válhat a teljesítmény és energiahatékonyság, a zajmentes működés és egyszerű telepítés szempontjai szerint. Emellett az Aerotop DHW háztartási melegvíz előállítására szolgáló hőszivattyú a teljes komfortot és hatékonyságot szavatolja.

A gázégők terén a látogatók az Elco és az Ecoflam márkák legfrissebb híreivel ismerkedhettek meg.

Az Elco Vectron termékskála – a környezetbarát tervezésről szóló ErP-irányelvnek megfelelően – újabban gazdagodott az alacsony NOx-kibocsátású típusokkal (400 kW-os teljesítményig), valamint a kettős fűtőanyaggal működő, elektronikus konfigurációjú új modellekkel (2300 kW-os teljesítményig). Új fejlesztésekre került sor a nagy teljesítményű termékcsaládban is: az RPD Duoblock termékskála most már a 80 MW-os teljesítményt is eléri, az új EK EVO 7.4500 pedig 5500 kW-ra „izmosodott”. Új berendezés az EK EVO 9/8 alternatív tüzelőanyagú berendezés is.

Az Ecoflam termékskála szintén tovább fejlődött és bővült: új, modulációs, ultra-alacsony NOx-kibocsátású modellek jelentek meg a lakossági fűtés szegmensben, amelyek kifejezetten azzal a tervezői elgondolással készültek, hogy megfeleljenek a legmagasabb minőségi elvárásoknak, és megfeleljenek, sőt meghaladják az európai kibocsátási szabványokat. Emellett az új elektronikus modellek akár 34 MW-os teljesítményt is elérhetnek, így az ipari szegmens akár legigényesebb felhasználóinak elvárásait is képesek kielégíteni.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam