belépés / regisztráció
2022. január 25. kedd
Aktuális lapszám

ATEC Abgassystem GmbH termékei Magyarországon

Bemutatkozó termékbemutatóra kaptunk meghívást 2017. október 17-én, 17 órai kezdettel Veresegyházra, az LZ Thermotrade elegáns telephelyére, ahol Zala Tibor, a kft. egyik ügyvezetője köszöntötte a rendezvényre érkezett szakembereket és a sajtó munkatársait.

 

A sajtótájékoztató elején Zala Tibor bemutatta Dietrich Probst urat, a német ATEC Abgassystem GmbH exportmenedzserét, aki jelentős „kéményes” múlttal rendelkezik, és vezető szerepet játszik az ATEC cégnél folytatott fejlesztésekben.

A bemutatását követően Probst úr vette át a szót és az ATEC cég történetét, majd annak jelentősebb termékválasztékát ismertette a jelenlévőkkel: „Az ATEC egy kis családi vállalkozásból fejlődött ki, amit 1999-ben alapítottak, nem messze Hamburgtól, Neu Wulmstorf településen. A cégnek 65 dolgozója van, ami ugyan nem egy nagy szám, de a forgalma nagyon gyorsan növekszik, évente két számjegyet. Ez főként annak is tudható be, hogy nagyon jó a gyártmányfejlesztésük, nagyon innovatív a cég. Jelenleg 12 munkatársunk dolgozik az értékesítésen, az összes export, illetve nagyobb kereskedőért pedig személyesen vagyok felelős külföldön, illetve Németországban is. 2000-től kezdtük el kialakítani az új piacokat, kerestük az olyan képviseleteket, mint pl. a Thermotrade. Általában országonként egy márkaképviseletet bízunk meg, hiszen így egyszerűbb a kommunikáció és a piac „megdolgozása” is. Németországban egy napon belüli, az export országokba pedig 2-3 napon belüli termékszállítást vállal.”

Az LZ Thermotrade Kft. 2017 szeptemberétől Magyarországon kizárólagos joggal megkezdte az ATEC cég által gyártott és forgalmazott égéstermék- elvezető rendszerek forgalmazását. A cég PPs rendszereket gyárt elsősorban kondenzációs gázkazánokhoz, de széleskörű megoldásai vannak:

  • koncentrikus kaszkád idomok előállítására,
  • gyűjtőkémény rendszerek, Termofor kémények, LAS gyűjtőkémények kiváltására, átalakítására, valamint
  • falon kívüli, hőszigetelt rendszerek kialakítására is.

Dietrich Probst elmondta még, hogy: „magát az aknarendszert is gyártjuk, amiben egyfalú égéstermékelvezetőt tudunk szállítani, és a vízszintes rész pedig lehet egyfalú, vagy koncentrikus. 650 kW-ig flexibilis és merev elemeket kondenzációs kazánokhoz is tudunk ajánlani. Tetőtéri hőközpontunk is létezik, és ahhoz is tartozik egy ún. tetőtéri kémény megoldás, amit különböző színekben szállítunk. Ha a tűzvédelmi okok előírják, akkor olyan, könnyű betonból kialakított aknarendszert is kínálunk, ami 30, vagy 90 perc tűzállóságot biztosít.

Létezik falon kívüli rendszer is, ami lehet fehér, vagy rozsdamentes acél színű. Ezek úgy néznek ki, hogy belül a füstgázelvezetés PPs-ből van, kívül pedig mindig rozsdamentes acél a héj, amit vagy rozsdamentes színben hagyunk, vagy az ügyfél kérésének megfelelően bármilyen színben meg tudjuk oldani, még rézbevonattal is elláthatjuk, ami teljesen úgy néz ki, mintha rézből lenne. Elég széles a gyártmánypalettánk: 60–250 mm-es átmérőig szállítunk, így gyakorlatilag 700 kW-ig le tudjuk fedni az igényeket. Az ATEC mindig a helyes megoldást javasolja a felhasználóknak!”

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam