belépés / regisztráció
2021. április 20. kedd
Aktuális lapszám

Ariston Kapcsoltam

Izland területileg szinte ugyanakkora, mint hazánk viszont a népesség száma éppen csak, hogy eléri a háromszázezret. Évszázadokon keresztül problémát jelentett az akaraton kívüli, de rokonságon belüli szerelmi kapcsolatok kialakulása. A népesség alacsony létszáma miatt sokszor évek múltával derült csak ki, hogy a szülők igazából rokonok, de korában nem tudtak róla, csak a későn elvégzett genetikai vizsgálatok után. Így az izlandiak az elsők között alkalmazták azt a mobil applikációt, ahol az ismerekedés kezdetén azonnal be lehet írni a születési adatokat és a neveket és az megmondja, hogy van-e rokonsági kapcsolat a turbékolásba éppen belekezdő párocska között.

 

Ezzel a kis példával is szemléltetni lehet, hogy a gyorsan modernizálódó világban az élet milyen apró, de fontos részleteire is figyelni tudunk egy okos telefonon keresztül. Ugyanebben a cipőben jár a gázkészülék technológia is.

Az Ariston legújabb applikációjának köszönhetően valamennyi, 2006 után gyártott Ariston gázkészülékre csatlakoztatható BUS kapcsolaton keresztül egy belső GPRS vezérlő egység, amelynek segítségével az otthoni WIFI hálózaton keresztül elérhetővé válik a gázkészülék teljes végfelhasználói és szerviz menüje a végfelhasználó, a szervizpartner és a forgalmazó számára. A rendszer működéséhez szükséges, hogy a kazánt a Sensys szobatermosztát vezérelje. Meghibásodás esetén a végfelhasználó és a szervizes azonnal sms-t kap a kazántól a hibakód számával és magyar megnevezéssel. A kazán újraindítása és a hiba részletezése az applikáción keresztül beállítható. Továbbá a szobatermosztát napi és heti programozása szintén megoldható, akár az otthontól távol, az irodából is.

Pontosan visszaolvasható, hogy a végfelhasználó mikor használta a kazánt és azt is, hogy mikor mit állított a műszerfalon, illetve a segítségével a szervizpartner az utolsó tíz hibatípus pontos idejét is meg tudja állapítani, kikerülve a végfelhasználó sokszor erősen laikus hiba meghatározásait. Ha az épületgépészeti rendszerbe más Ariston elemet (többkörös MGM MGZ fűtőmodul, szobai érzékelők, Cairos MaCC napkollektor rendszer) is beépítettek, azok pontos működése és hibavisszajelzése is kiolvasható. A termék jelenleg tesztelés alatt áll. Az első eredmények kiválóak, a forgalmazás 2015 júniusában kezdődik. Két változatban lesz elérhető: Sensysszel vagy nélküle.

Karácsony előtt külföldön tartózkodtam néhány napot, miközben az otthonomban lévő kazánban keringtetési probléma lépett fel. A teljesítmény visszavételével lehetett volna temperált fűtést végezni, de a távolság miatt ez lehetetlen volt. Az applikáció segített volna. Sokat dolgozó családos apukáknak, domináns feleséggel, erősen ajánlott.


A szerzõ egyéb cikkei:

  A kazánfejlesztés trendjei manapság
  Fent maradt a Titanic
  1 Megawatt fölötti fűtési teljesítmények az Aristontól

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam