belépés / regisztráció
2021. október 15. péntek
Aktuális lapszám

Aeroprodukt Tűzvédelmi Szaknap

Kedves meghívást kaptunk az Aeroprodukt Kft.-től a Tűzvédelmi Szaknapra, amelyet a „minősített védelem” mottóval szerveztek meg. Sikerült Bodnár Gabriellát, a cég kereskedelmi és marketing igazgatóját mikrofonvégre kapni.

 

Mióta foglalkoznak tűzvédelmi berendezések gyártásával?

Az Aeroprodukt Zrt. 2011 szeptemberében alakult, két nagy múltú cég, a Panol-Plusz Kft. és a Termicon szakember gárdájából. Tehát már három éve foglalkozunk tűzvédelmi berendezések gyártásával, de a munkatársak szaktudása ennél jóval régebbi. Most elsősorban tervezőket hívtunk meg, mert az ő figyelmüket szerettük volna felhívni néhány jogszabályi változásra. De valóban majdnem mindenki eljött, akit meghívtunk: 48 főből 45 megjelent.

Sokan tartanak is attól, hogyan tudják átadni a munkájukat a hatóságoknak, tehát a tűzvédelem kérdése fontos és nem egyszerű feladat.

Rengeteg szabály van, a mi konferenciánk is csak a változásokat tartalmazta kivonatosan, csupán figyelemfelkeltés céljából. Az előadásokkal mankót akartunk nyújtani számukra, hogy ne kelljen a jelenleg érvényes, több száz oldalas jogszabályokon átrágni magukat, hanem tőlünk szerezzenek információt.

Úgy tudom, hogy az EU piacára vonatkozó engedélyeik is vannak.

Igen, egészen pontosan a „CE” minősítés, ami szükséges ahhoz, hogy Magyarországon és Európában is értékesítsünk. De e mellé még kötelező egy ún. teljesítménynyilatkozatot is adni. Maga az engedélyeztetés több mint két éves folyamat volt, de most már minden beépítési módra, minden típusra van engedélyünk.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam