belépés / regisztráció
2022. január 20. csütörtök
Aktuális lapszám

A virágok karneválja Berlinben

A világ egyik legrangosabb kiállítása a berlini Zöld Hét, amelyet minden év januárjában rendeznek meg. A jubileumi 90. összejövetel a kertbarátoknak, és egyáltalán minden érdeklődőnek azzal az újdonsággal szolgált, hogy nem a megszokott helyszínen várta őket a bemutatóra.

 

Vagyis a kettes számú csarnokban külön jelenhettek meg az évről-évre egy témára fűződő virágköltemények, míg a 26-osban az ehhez kapcsolódó kellékek, illetve az egyéb vetőmagvak/vegetatív szaporítóanyagok várták az érdeklődőket. A virágok karneválja mottójú teremben több mint tizenötezer korai virágzású növény volt látható, a többi, mintegy húszezer virág mellett. Az előbbi kategóriában, alfabetikus sorrendben a kaktusz, a nárcisz és a tulipán dominált a kínálatban, míg az utóbbinál az amarillisz, az orchidea és a rózsa fajok széles, színpompás kavalkádja kápráztatta el az érdeklődőket. Változatosság és sokféleség jellemezte a show-t: az 1600 négyzetméter vízfelületen elhelyezett negyven velencei gondola vonzóan ringatózott, körülvéve a fesztivál hangulatú kosztümös, virágdíszbe öltözött figurákkal.

Az óriási munka főszereplői a berlini kertbarátok és a szakirányú iskolák diákjai voltak, akik a szabadidő és a pihenés eltöltését szolgáló kínálatra hívták fel a figyelmet művészi munkájukkal. Egyúttal kreatív ötletekkel szolgáltak – úgymond inkognitóban – a családi házak kertjeinek és teraszainak, vagy a tömbházak erkélyeinek díszítéséhez, óriási választékkal. A „természetesen élni” mottójú kiállítás ízléses és egészséges szezonális/ regionális termékek kavalkádját biztosította az érdeklődőknek.

A lenyűgöző helyszín egy további különlegességre is felhívta a figyelmet, eszerint jövőre (2017. április 13. és október 15. között) a német főváros viselheti a soros IGA (Internationalen Garten Ausstellung) címet, amely már évtizedek óta járja körbe Németországot, mindig más tartományból kiválasztott településnek biztosítva a kertkultúra színvonalas fejlesztését. Konkrétabban a kínálatban ilyenkor szerepel a várés múzeum parkok, a temetők díszítésén kívül az általános lakossági igények kielégítését szolgáló lehetőségek biztosítása is. Fókuszálnak az újdonságokra és a perspektivikus megoldásokra is, amelyek sorában a kreatív ötletek éppúgy szerepelnek, mint a praktikus tippek és a gyakorlati technikák. Anzikszunkban ízelítőt adunk olvasóinknak a szemet gyönyörködtető kompozíciók közreadásával, megosztva ezzel a leírhatatlan és felejthetetlen látványt.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Szenzáció az Egerszalóki „Pamukkale” Sódomb
  Világhírű radonterápia az Alpok gyomrában
  Síró torreádor a madridi arénában
  Debütáló zarándoklat Csíksomlyón
  Integrált ipar Hannoverben – lengyel partnerséggel
  Egyre népszerűbb Lengyelország

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam