belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

A Tetők-Falak-Homlokzatok + Épületenergetika kiállítás

Az Expositor Rendezvényszervező és Marketingtanácsadó Kft. 2015 elején is megrendezte már hagyományossá vált, nagy sikerű kiállítását a Syma Rendezvényközpontban, ahol Davidovics Iván kiállítási igazgatóval értékeltük a látottakat.

 

Kezdjük egy kis történelmi visszatekintéssel! Hány éve és milyen céllal szervezitek meg ezt a rendezvényt?

A TFH kiállítást 2007 óta minden páratlan évben megrendezzük, idén már 5. alkalommal. Célunk kezdettől fogva a szigorúan vett szakmaisághoz való ragaszkodás, ami azt is jelenti, hogy a látogatóink 90%-a szakember, azaz tervező, mérnök, szakkivitelező, műszaki ellenőr. A fennmaradó 10% pedig társasházi képviselő, akik szintén fontosak a kiállítók szempontjából.

Ez a témakör gyakorlatilag minden építéssel kapcsolatos szakterületet érint. Jól érzékelem ezt?

Igen, az építéssel kapcsolatos határterületek, így pl. a pályázatírás, tűzvédelem, a minősítések, hogy csak néhányat említsek, egyaránt energiatudatos tevékenységek, és függnek egymástól. Ezek összehangolása és optimalizálása a rendezvényünk mottójának is tekinthető.

Végigsétálva a rendezvényen olyan érzésem van, hogy a tudományra nagyon sokan kíváncsiak, hiszen a konferenciára rengetegen jelentkeztek, közel 2 800 főt regisztráltunk. A konferenciaalapú szakkiállítás koncepciónk kezdettől fogva bevált, így azon nem változtattunk, a kiállítás három napja alatt ezúttal is négy konferencia zajlott, a legtöbben, több mint ötszázan a Rockwool építészeti tűzvédelmi konferenciára voltak kíváncsiak, de több száz szakember vett részt a másik három konferencián is.

Milyen témakörökkel csalogattátok be a konferenciára a szakembereket?

A konferencia programunk skálája igen széles volt, ezért nem sorolom fel az egyes témaköröket, a konferenciák címei sokatmondóak. Íme, a konferenciák időrendi sorrendben:

  • „Alépítményi szigetelések korszerű megoldásai”, szakmai konferencia
  • „Alkalmazástechnikai ajánlások a «20-20-20» célkitűzéseihez”, VIII. Magyar Passzívház Konferencia
  • Energiahatékony Épület-felújítás konferencia
  • XI. Rockwool Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia és Továbbképzés

Hogyan foglalnád össze a három napos rendezvény eredményeit? Menynyire vagy elégedett a látottakkal?

A kiállítás-szervezés gyakorlatilag az iparág lázmérőjeként is felfogható. Sajnos az építési láz még mindig várat magára, a lakásépítés még mindig több évtizedes mélypontján van, a szükséges negyvenezer lakás helyett még mindig csak 7-8 lakás épül. Ha ezt vesszük figyelembe, akkor örülnünk kell annak is, hogy még mindig több ezer szakember veszi a fáradtságot, hogy képezze magát, várva a fellendülést.

Elégedett csak a szakmai színvonallal vagyok, a kiállítás mérete és látogató száma is elmaradt az optimálistól, de ahogy a marketing szakma tartja: „small is beautiful”.

Ez jó előjel a jövő februári Comfort Épületenergetikai és Épületfelújítási szakkiállítás szervezési munkáinak megkezdése előtt, az Expositor csapata már most meghívja és szeretettel várja a gépészettel foglalkozó cégeket és szakembereket, azaz a Magyar Installateur olvasóit is.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam