belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

A Sauermann Csoport felvásárolta a mérőkészülékek francia piacvezetőjét

A Sauermann Csoport, a kondenzvíz-szivattyúk világszintű tervezője, gyártója és forgalmazója francia társaságán, a Sauermann Industrie SA-n keresztül felvásárolta a francia, családi tulajdonban lévő KGF Group SA („KGF”) vállalatot, hogy jelentősen bővítse épületgépész szakemberei számára szóló kínálatát. A felek abban egyeztek meg, hogy a tranzakció pénzügyi feltételeit nem hozzák nyilvánosságra.

 

A KGF Csoport három működő vállalkozásból áll: a KIMO SA, a Taulou SAS és a Katrem SARL. Ezek az épületgépész iparág részét képezik, és a beltéri levegő minőségének mérésére és szabályozására szolgáló eszközök tervezésének, gyártásának és értékesítésének területén működnek. A KGF közel 300 személyt alkalmaz, és 2014-ben 34 millió euró árbevételt ért el. A Kimo a KGF legjelentősebb része a munkavállalók majdnem 85%-val és mintegy 30 millió euró árbevétellel 2014-ben. Ez a vállalat a mérőkészülékek piacvezetője Franciaországban.

„2004-ben kitűztünk magunk elé néhány merész célt: a pénzügyi struktúránkat és eszközeinket illető erősen megszorító átalakításoktól kezdve az épületgépész ágazat mind a négy szegmensében való erős jelenlét elérésén át egészen az ázsiai, csendes-óceáni, valamint az észak-amerikai térségben történő szervezetlétesítésekig minden célkitűzésünket sikeresen megvalósítottuk. De elszántuk rá magunkat, hogy még ennél is tovább lépünk” jelentette ki Serge Bohyn, a Sauermann Csoport vezérigazgatója. „A Sauermann Csoport és a KGF Csoport rendkívül jól kiegészíti egymást. Tökéletesen illeszkedünk egymáshoz. Földrajzi szerkezetünk és szervezeti felépítésünk jól passzol. A K&F szempontjából nézve pedig minden bizonnyal izgalmas új termékek várhatók. Meg vagyok róla győződve, hogy együttes jövőnk ragyogó kilátások elé néz”, folytatta a vezérigazgató.

A CM-CIC francia befektetési bank által támogatott tranzakció 2015. július 8-án történt meg, és ettől az időponttól fogva érvényes.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam