belépés / regisztráció
2021. május 10. hétfő
Aktuális lapszám

A napnál világosabb

Ha elfogadjuk a kormányunk szlogenjét, hogy „Magyarország jobban teljesít”, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség a lehetőségei határait túllépve a 2014. évben szintén és bizonyíthatóan jobban teljesített. Tette ezt a környezetvédelem ügye iránt elkötelezve, a napenergia hasznosítás elterjesztésének ügyét felvállalva.

 

Folytattuk azt a tudásmegosztó (cselekvésre késztető) programot, amely 3 éves kemény munkával elérte, hogy a „közérdekű gondolkodás és a közérdekű energiák” elve terjedjen el egyre szélesebb körben.

Így tehát a napenergiával és a megújuló energiákkal kapcsolatos ismeretek a magyar szakmunkásképzés rendszerében megtűrve már jelen vannak.

Akkreditált képzési programonként folyamatosan működtetve biztosítottuk, hogy egyre nagyobb számban álljanak a napenergia hasznosítás rendelkezésére azok a szakemberek, akik a kisebb és nagyobb méretű villamos áramtermelő naperőművek telepítését szakszerűen elvégzik, illetve a telepítések irányítását felelősséggel felvállalják.

A két képzési formánk a következő:

  1. Napenergiával működő villamos erőművek szerelése, beüzemelése és karbantartása.
  2. Napenergiával működő villamos erőművek felelős műszaki vezetője. Ez utóbbi képzés a Magyar Mérnök Kamara kezdeményezésére jött létre.

A két képzési forma 140 szerelő és mintegy 30 felelős műszaki vezető kiképzését biztosította budapesti, salgótarjáni, makói, szegedi, egri, tokaji helyszíneken, Salgótarjánban és Makón már tervszerűen kialakított szaktantermekben.

Szélesebb körű „Tudásmegosztó programjainkkal” megjelenünk minden olyan helyszínen, ahol a vállalkozói és lakossági érdeklődés is megjelenik. Ezek közül a legfontosabb a RENEO és a Construma, de említhetjük a debreceni ENERGOEXPO-t és a „Nap Napját” Salgótarjánban is. Ezek a programok minden esetben tájékoztatók, kiállítások és széles érdeklődéssel kísért bemutatók.

Mindenképpen meg kell említeni, hogy több cég kérte a telephelyükön történő kihelyezett képzést is.

Végzett hallgatóink köre széleskörű. A szakmunkás képesítéssel rendelkezők mellett nagy számban megtalálhatók a technikusi és mérnöki végzettségűek is.

Az MNNSZ 2015-ös terveiről a www.magyarinstallateur.hu oldalon olvashatnak.


A szerzõ egyéb cikkei:

  VI. Szolár konferencia – A napenergia szektor hazai kiemelkedő eseménye
  Mennyiért sütött (süthetett) a Nap Magyarországon 2016-ban?
  Debreczeni Mihály emlékének
  Beszámoló a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség 2013-as évéről

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam