belépés / regisztráció
2021. augusztus 3. kedd
Aktuális lapszám

A minőség szürke eminenciás

Újítsuk fel a lakást! Kellene új tapéta, ülőgarnitúra és a laminált padlót is kicserélhetnénk. Jaj, a zuhanykabin is olyan ronda már, hogy abból sem ártana egy új! Hogy a csapokkal mi legyen? Jók azok még!

 

A fenti gondolatsor sajnos igen gyakori, ezért felmerül a kérdés: van egyáltalán igény a minőségi csaptelepekre? Mit mond erről a KLUDI értékesítője, Debreczeni István?

Gyakran teszik fel a kérdést, hogy miért drágább a KLUDI csaptelep a szerelvénypiacon kapható kevésbé ismert márkáknál? Ahhoz, hogy erre a kérdésre korrekt választ adhassunk, egy kicsit messzebbre kell tekintenünk. A csaptelep a lakásban, mint amolyan „szürke eminenciás”, szinte észrevétlenül látja el funkcióját. Egészen addig, amíg nincs probléma, fel sem merül bennünk, felhasználókban, hogy milyen műszaki berendezést használunk. A csaptelep ugyanis igen komoly biztonsági és bizalmi kérdést vet fel: miközben egész nap távol vagyunk, kapuőrként funkcionál a nagynyomású vízhálózat és az otthonunk között. Aki ért már arra haza, hogy egy meghibásodott szerelvény eláztatta az otthonát, tudja, miről beszélek.

És a KLUDI csapokkal ez nem történhet meg?

Tizenhárom éves KLUDI-nál töltött múltamban mindössze három esetről tudok, amikor ilyen megtörtént – ezek sem a csaptelep, hanem a beépítés hibájából következtek be. Ennek ellenére a termékbiztosításunk mindhárom esetben rendezte és fedezte a károkat. Viszszatérve az előző gondolathoz: nagyon nem mindegy, hogy milyen „kapuőrt” állítunk szolgálatba. A KLUDI-nál a legmagasabb minőségű technológia kiterjedt szerviz- és alkatrészellátó hálózattal párosul. A jótállási időn (5 év) belül díjmentesen gondoskodunk a termékben keletkező esetleges hibák elhárításáról. Az örök pesszimista kérdése: „mi van, ha a jótállás lejárta után romlik el a csaptelep?”. Erre nagyon megnyugtató választ tudok adni: saját gyakorlati tapasztalatomból tudom, hogy akár a 15 – 20 évvel ezelőtt gyártott termékekhez is tudunk cserealkatrészt biztosítani. Így aztán a jól karbantartott csaptelepet nem kell idő előtt lecserélni alkatrészhiány miatt – és, lássuk be, ez igazán pénztárcát kímélő megoldás! Hiszen egy meghibásodott kuplung miatt sem cseréljük le az egész autót.

Ha ilyen egyszerű a javítás, vajon miért nem tudnak róla az emberek?

Sajnos nem csak ezt nem tudják, legtöbbször még azzal sincsenek tisztában a felhasználók, hogy milyen márkájú csaptelepet használnak otthon. Igen gyakran kiderül, azért nem tudja, hogy KLUDI csaptelepe van, mert a hosszú éveken át tartó hibátlan működés miatt nem is emlékszik rá, hogy milyen márkájú terméket vásárolt.

Mindez valóban nyomós érvnek tűnik a műszaki tartalom ár-érték arányában, de sajnos, ez inkább a férfiak számára jelent valamit, pedig szinte közismert, hogy a fürdőszoba, konyha összképe miatt a háztartások hölgy tagjai választanak csaptelepet – és ők inkább a küllem és az árcédula alapján döntenek.

Valóban, az esetek nagy többségében a kiválasztásnál jelentős szerepet játszik a hölgyek véleménye, amivel egyet is tudok érteni. Mondom ezt azért, mert az utóbbi években jelentősen megváltozott a fürdőszoba funkciója. Az elmúlt évtizedek során ez ugyanis átalakult: ma már nem pusztán tisztálkodó helyiség, hanem egy kellemes, ergonomikusan berendezett relaxációs zóna, ahol reggelente felkészülünk egy hosszúnak ígérkező napra, vagy éppen lazítunk a kimerítő munka után. Ezek a személyre szabott terek egyedi megjelenést is kívánnak, amihez a KLUDI termékpalettáján mindenki megtalálhatja a stílusához, világához leginkább illő csaptelepet. Mint korábban említettem, a csaptelepek működési ideje jó néhány évre, évtizedre méretezhető. Az én meglátásom az, hogy nagyon nem mindegy, mit néz az ember éveken keresztül a fürdőszobájában, vagy konyhájában. Ezért mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy alaposan fontolja meg, milyen csaptelepet vásárol, hiszen a burkolathoz és a többi beépített designelemhez hasonlóan ebben az esetben is évekre szóló döntést hoz. Összefoglalva tehát, a megfelelően tájékoztatott vevő tudja, ahhoz, hogy ne csak funkciót és látványt, hanem minőséget is vásároljon, nem érdemes csupán az árcímke alapján meghoznia a döntést.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam