belépés / regisztráció
2021. augusztus 3. kedd
Aktuális lapszám

A Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetsége

Az elmúlt évben a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének legfontosabb feladata a kéményseprő-ipart alapvetően érintő új törvény, kormányrendelet és BM végrehajtási rendelet megalkotásában való aktív részvétel volt.

 

Több, a szakmánkhoz kapcsolódó jogszabály megalkotásában, módosításában igyekeztünk szakmai érdekeinket érvényesíteni. Lényeges feladat volt új szövetségünk tovább fejlesztése, arculatának kialakítása, más szakmai szervezetekkel történő kapcsolatok kiépítése, beleértve az Európai Kéményseprőmesterek Szövetségét is.

Ehhez kapcsolódóan igen szoros szakmai kapcsolatot alakítottunk ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal az új jogszabályi előírásoknak megfelelően.

Célunk volt, hogy a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületével karöltve képviseljük szakmai érdekeinket az illetékes minisztériumoknál, egyéb szervezeteknél. Több szakmai rendezvényen vettünk részt, ahol kollégáink sikeres szakmai előadásokat tartottak. Elkészítettünk egy biztonsági kézikönyvet az égéstermék- elvezetők (kémények) üzemeltetését illetően, mely az ÉTK gondozásában hamarosan napvilágot lát.

A jövő évet illetően fontos feladatunk a CO-mérgezések és más, az égéstermék-elvezetéssel kapcsolatos intézkedések kidolgozása, a kéményseprő- ipar népszerűsítése, a szakma tisztulási folyamatának elősegítése.

Az új jogszabályi előírásoknak megfelelően kötelező, hogy minden évben szakmai továbbképzéseket szervezzünk meg és bonyolítsunk le több helyszínen, minimum 16 órában.

Továbbra is célunk a szakmánkat érintő jogi és műszaki szabályozásokban való aktív részvétel, az aktív szakmai érdekképviselet.

Kiemelt feladatunknak tartjuk a gázipar területén dolgozó szakemberekkel, vállalkozásokkal és érdekképviseletekkel való konszenzust. 


A szerzõ egyéb cikkei:

  A Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének rövid évértékelése és elképzelései a 2017-es évre vonatkozóan
  A Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének tervei, elképzelései a 2016-os évre
  A kéményseprők szakmai érdekképviseleteinek közleménye
  Beszámoló a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének 2014. évi tevékenységéről és 2015. évi terveiről
  Rövid évértékelés és tájékoztató a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének (MOKÉSZ) 2013. évi tevékenységéről

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam