belépés / regisztráció
2021. április 19. hétfő
Aktuális lapszám

A Magyar Épületgépészek Napjára készülünk

Amikor a Tisztelt Olvasó ezeket a sorokat olvassa, már lassan itt az év vége, és közeleg Épületgépész Szakmánk legnagyobb ünnepe, amikor egymást köszöntjük, ünnepeljük. Ezen a napon eltörpül minden más, minden egyéb nehézség, gond és bánat, igyekszünk csak erre a napra koncentrálni. Félretesszük korábbi sérelmeinket, felvesszük az ünneplő ruhánkat, találkozáskor egymásra mosolygunk, és a „Hogy vagy?” megszólításra is viccesen, a „Röviden, vagy hosszan?” kérdéssel válaszolunk. Ezután a megszokott, már-már hagyományos panaszáradat helyett valamely, – az ünnepi hangulatnak megfelelő – egyéb kellemes témát veszünk elő.

Pedig lenne miről beszélni, sőt panaszkodni is! Sajnos ez az év sem úgy fejeződik be, hogy látnánk a fényt az alagút végén. Ki-ki vérmérsékletének, pártállásának megfelelően keresi itthon, vagy az EU-ban a vétkest, a felelőst, de ettől a helyzet még változatlan, a hónap végén fizetni kell a béreket, állni a költségeket és ez nem egyszerű…

A mai napon azonban ünnepelünk, örülünk annak, hogy az épületgépészek nagy családjához tartozunk és készülünk a kiállításra és az esti bálra. Most mindenkihez van egy jó szavunk, nem irigykedünk, nem kárörvendünk, nem akarunk versenyezni, a másik fölé nőni.

De Kedves Épületgépész Társaim, nem lehetne ebből a közösségi érzésből, ebből a légkörből a következő évre is magunkkal vinni? Ha nem is az egészet, de legalább ennek egy kis részét? Azért örömre is van okunk, ismét eltöltöttünk egy évet, egészségesek vagyunk, többnyire van munkánk, munkahelyünk is, és kitekintve a világba ez manapság már nagy szó! Tehát örüljünk és ünnepeljünk, éljenek a Magyar Épületgépészek!

Kihasználva az alkalmat, szeretném Tisztelt Olvasóink figyelmét felhívni és bejelenteni, hogy a Magyar Installateur (www.magyarinstallateur.hu) új honlapjával is hozzájárul az ünnepi hangulat emeléséhez. Kérem, lapozzák, nézegessék és véleményezzék azt, mert várjuk és igényeljük az Önök észrevételeit, hiszen mindezt az épületgépészek közösségének, nagy családjának készítettük! El is határoztuk ezért, hogy a véleményüket beküldők között éves előfizetéseket sorsolunk ki.

Találkozzunk az Épületgépészek Napján, legalább egyszer egy évben ünnepeljük magunkat, mutassuk meg a világnak, hogy mi kicsit mások, többek és jobbak, azaz épületgépészek vagyunk!

Minden Kedves Olvasónknak kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk szaklapunk, a Magyar Installateur nevében!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam