belépés / regisztráció
2021. május 8. szombat
Aktuális lapszám

A lakosság jövő év közepéig még vásárolhat hagyományos gázkazánokat

A kereskedők az uniós rendeletben megszabott szeptember 26. után is tovább értékesíthetik a hagyományos gázkazánokat a lakosság részére, amelyeket legkésőbb 2016. július elsejéig üzembe kell helyezni, jelentette be Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára szeptember 17-én, csütörtökön, Budapesten.

 

A Világgazdaság című lap által rendezett szakmai konferencián a helyettes államtitkár elmondta: „A Magyarországra is kötelező érvényű Európai Uniós rendelet szerint a kondenzációs kazánokon kívül nem lehet más készüléket forgalomba hozni 2015. szeptember 26-tól az EU 28 tagállamán belül. A Kormány kifejezetten az ágazati és mindenekelőtt a lakossági érdekek figyelembe vételével hozott egy megengedőbb szabályzást. E nélkül – ahogy a gázszolgáltatók példáján látszik is – már két hete nem lehetne ilyen készülékekre tervengedélyt kapni.”

A helyettes államtitkár hozzátette: „A rendelet kiadásával párhuzamosan elvégezzük annak felülvizsgálatát, hogy a készülékek tervezésével, engedélyezésével, üzembe helyezésével kapcsolatos eljárások hogyan és mennyiben rövidíthetők vagy hagyhatók el, tehetők olcsóbbá. E területen alaposan megvizsgáljuk a bürokrácia csökkentésének minden lehetőségét”.

Marczinkó Zoltán jelezte azt is: „A lakosságon kívüli szférában tartani kell az uniós rendeletben meghatározott határidőt, vagyis 2015. szeptember 26. után csak kondenzációs kazánt lehet forgalomba hozni, üzembe helyezni.”

Forrás: www.kormány.hu

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam