belépés / regisztráció
2021. április 20. kedd
Aktuális lapszám

A folyadékhűtő piacon szeretnénk továbbra is erősek maradni

Kellemes körülmények között, kb. 140 meghívott vendég előtt került sor a CLH Tervezői Szakmai Nap megrendezésére, ahol Szendrei Zsolt üzletfejlesztési igazgatóval találkoztam és kérdeztem az eseménnyel kapcsolatosan.

 

Sokan elfogadták a meghívásotokat. Hogyan értétek el ezt a látogatói számot?

A CLH Kft. jól ismert a magyar piacon. Több üzletkötőnk van, sok tervezői kapcsolattal, de azért ezzel együtt komoly munka volt abban, hogy ennyi partnert sikerült megmozgatnunk. Hiszen az a szokásos egy ilyen rendezvény esetében, hogy az első meghívotti kör 60-70%-a jelenik meg, úgyhogy egy elég nagy merítésből sikerült elérni ezt a 100 fölötti létszámot.

Ráadásul nem mindig a létszám a döntő, hanem akik eljönnek. Elégedett vagy a megjelent érdeklődői körrel?

Igen. Nagyon sok tervező jött el, akik felé szeretnénk új üzeneteket átadni, hiszen sok új termékünk, termékcsoportunk, fejlesztésünk van. Azt pedig külön örömmel konstatáltam, hogy több tervezőiroda fiatal munkatársai is itt vannak.

Mi a rendezvény fő mondanivalója?

Ez a szakmai nap lényegében szokásos évi rendezvényünk, már 1996 óta minden évben megrendezzük, hiszen évente van valami újdonság, amit szeretnénk megosztani a tervezőkkel. De nem elsősorban csak termékeket, „dobozokat” akarunk bemutatni, hanem megoldásokat kínálunk a problémákra. Ezen a szimpóziumon az egyik komoly érdekességnek szánjuk a turbocor kompresszoros folyadékhűtőket a CLINT cégtől, ami még mindig újdonság az épületgépész piacon, nagyobb tömegben most kezd elterjedni. Emellett nagyon komoly mérnöki munka, tervezés, tesztelés után, saját fejlesztéssel, most készítünk egy uszodapárátlanító berendezést, amit szintén szeretnénk bemutatni a tervezőknek.

Nem nagyon szoktatok részt venni a hazai nagy szakmai kiállításokon, pl. a Construma-Hungexpon sem. Miért van ez?

Úgy gondoljuk, hogy az ilyen jellegű alkalmak során, mint a mai CLH Szakmai Nap, sokkal jobban el tudjuk érni a mi célcsoportunkat, a szűkebb szakmánkat.

Lesz-e még az év során ilyen nagy lélegzetvételű rendezvény, mint a mostani?

Idén már nem, de jövőre ismét szervezünk majd egy ugyanilyen szimpóziumot.

Melyik termékcsaládotokat tartjátok a legsikeresebbnek és a legeredményesebbnek a piacon? És milyen stratégiát követtek a fejlesztéseknél?

A termékek mellett mi hűségesen kitartunk, tehát hosszú távú kapcsolatokat építünk ki a beszállítóinkkal, de a piaci igényeket, elvárásokat nem lehet figyelmen kívül hagyni. Korábban a CLH a CIAT termékekről volt ismert, mert azokat a termékeket terjesztette Magyarországon, viszont a CIAT-nál bekövetkező változások miatt felvettük a kapcsolatot a CLINT céggel, mert náluk megláttuk azt a fejlesztési potenciált, amit az elmúlt években a CIAT-nál hiányoltunk, és ami nálunk piaci veszteséget is okozott. A CLINT az elsők között használta például a turbocor kompresszort is. Tehát a folyadékhűtő piacon szeretnénk továbbra is erősek maradni. Az elmúlt években sikertermékünk volt még az EcoLine sajátmárkás légkezelőnk is. A piacot követve egyik külföldi beszállító cégünket sem éreztük versenyképesnek, ezért született az a döntés, hogy hazai gyártású légkezelőt forgalmazzunk, mert így biztosítani tudjuk azt a minőséget, amit eddig is szállítottunk. A magyar piac nem mindig fizette meg azt a minőségi különbséget, ami az árban jelentkezett, és mi most árban is sokkal jobban tudunk közelíteni a lehetőségekhez.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam