belépés / regisztráció
2022. január 25. kedd
Aktuális lapszám

A csábítások ideje…

A télutó és a tavasz kezdete az épületgépészek számára különösen fontos, gyakorlatilag az összes szakkiállítást ekkor rendezik. Nincs az a cégvezető, aki el ne gondolkodna azon, hogy melyiken lenne fontos, vagy tanácsos részt venni. A választás nem egyszerű, mert mindegyiknek megvan a maga előnye, de dönteni mégis kell, hiszen nincs az a sikeres, nyereséges év, melynek a bevételét ne lehetne itt rövid idő alatt „eltapsolni”. Az év első kiállítása a Pollack Expo Pécsett, mely főleg a Baranya megyei szakembereket, tervezőket, szerelőket szólítja meg. A cégek, az új évben először, itt mutathatják be termékeiket, a konferencián pedig érdekes előadások hallhatók. Kicsi, pár négyzetméteres egyen standon, nagyzolásmentesen, békésen, egymás mellett mutatják meg magukat a kiállítók, odaszervezve a környékbeli továbbforgalmazóikat, partnereiket. Itt már mindenki ismeri egymást, a versenytársak gondtalan beszélgetést folytatva cserélnek tapasztalatot, véleményt.

A március hónap legnagyobb szakmai rendezvénye vitathatatlanul a Frankfurtban rendezett ISH vásár, és mindenki ott lesz, aki ma számít. No, itt aztán mindent bevetnek, csillogó-villogó, akár több ezer négyzetméteres standok mutatják egy-egy cég hatalmát és erőfölényét a szakmában, nagyon sok hazai képviselet éves összbevételének elfogadná azt, amit itt az anyavállalata a standokért kifizet. Akit az épületgépész szakmában jegyeznek, az nem engedheti meg magának, hogy ezt a színes kavalkádot (2011-s adatok szerint 230 000 látogató, 2 400 kiállító) meg ne tekintse. Már csak azért is, mert amilyen új terméket itt bemutatnak, az lesz a következő évek slágere, ha akarjuk, ha nem, mert a vásár e tekintetben is meghatározó és első! A kiállítás ez évi fő témája a természeti források megőrzése az energia, a hő, a víz és a szellőzés területén.

De folytathatjuk a sort, hiszen alig érkeztünk meg Frankfurtból, máris itt a hazai legnagyobb show, a Construma – Hungarotherm szakkiállítás. Lényegesen kisebb, mint nagy elődje, de itthon van, és a miénk. Az érdeklődők itt is folyamatos szakmai programokkal találkozhatnak, legnagyobb előnye pedig, hogy itt mutatják be először a hazai közönségnek az ISH építészeti és épületgépészeti újdonságait, így aki nem jutott ki Frankfurtba, itt is tájékoztatást kaphat, mégpedig magyarul!

Kedves Olvasó! Szaklapunk nevében azt ígérem, hogy következő lapszámainkban igyekszünk minél több kiállítási termékújdonságot bemutatni, hogy az Önök munkáját ezzel is segítsük!

Kérem, lapozzák a Magyar Installateurt, remélem, megéri!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam