belépés / regisztráció
2021. április 20. kedd
Aktuális lapszám

A CLH egy abszolút professzionális, hozzáértő vállalat és így ideális partner a számunkra

A CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. konferenciáján, Siófokon találkoztam Paolo Baldissin úrral, a GI Industrial Holding cég ügyvezető igazgatójával, aki a hazai cég egyik jelentős termék beszállítója.

 

Tudna egy rövid összefoglalót adni a Holdingról?

A GI Holding 2002-ben jött létre azzal a céllal, hogy a piacon már jelenlévő cégekből egy világméretű csoportot hozzanak létre, és különböző márkákat árusítsanak, olyanokat, mint ma a CLINT, KTK, MONTAIR és NOVAIR. Ma a GI Holding csoport a következő cégek tulajdonosa: GI Industrial Holding, amely egy olasz cég, Észak-kelet Olaszországban, a GI Industrial Holding Asia, amely Kuala Lumpurban, Malajziában van, a GI Middle East, amelynek Dubaiban van a székhelye és a GIMEK, ami pedig Budapesten tevékenykedik. Tehát a holding igen nagy, világméretű globális cég!

Mióta Ön az ügyvezető igazgató?

A kezdetek óta, hiszen a cég alapítóinak egyike voltam és a mai napig a tulajdonosok egyike vagyok.

Megkérdezhetem, hogyan találkoztak a CLH-val?

A CLH-nak hosszú története van a magyar piacon, és jelentős résztvevője a magyar piacnak. Tudom, hogy a CLH különböző márkák különböző termékeit forgalmazta. Már hosszú ideje vártam az alkalomra, a piac javulására, végül megegyeztünk velük az együttműködésről, és most nagy megtiszteltetés nekem, hogy Magyarországon a CLH képvisel bennünket.

Úgy gondolja, hogy a CLH-val való együttműködés sikeres? Elégedett vele?

Természetesen igen! Több mint elégedett vagyok, mivel ők egy abszolút professzionális, hozzáértő vállalat, és így ideális partner a számunkra.

Természetesen ma az együttműködésünk közös területe leginkább a folyadékhűtők, ezekre, illetve ezek minél jobb hatékonyságára, kapacitására és technológiáira koncentrálunk főképpen. Ez a megállapodásunk fő iránya, és úgy gondolom, hogy a termékeknek az új generációja is ezt az utat fogja követni. Azt gondolom, hogy azért is ezzel a céggel találkoztunk, mert ugyanazok a céljaink, vagyis, hogy megtartsuk a magas szintű hatékonyságot, a termékeink magas minőségét és energiát spóroljunk.

Mi tudjuk, hogy éppen milyen állapotban van a magyar piac, de mi a helyzet Olaszországban? Milyen ott a gazdasági helyzet?

Olaszország sajnos még nem lábalt ki a válságból. Nálunk még mindig hat a krízis még akkor is, ha már látható az előrelépés néhány jele. Szerencsére már elmozdultunk a mélypontról, amiben az előző 5 évben voltunk. Egyébként mi, mint világméretű cég, nem szenvedünk túlságosan a válságtól, mert nem csak Olaszországban vagyunk jelen, az eladásaink 90%-a export. Világszerte több mint 70 országban kereskedünk, és éppen ezért nem érezzük túlságosan a válság hatását.

Egy héttel ezelőtt volt az ISH, a szakma legnagyobb kiállítása. Részt vettek rajta?

Igen, kiállítottunk az ISH-n Frankfurtban, együtt a jelentős és nagyon professzionális partnerünkkel, a Rütgers céggel, aki a hivatalos partnerünk Németországban és a KTK márkánkat forgalmazza a német nyelvű országokban, mint Németország, Ausztria és Svájc. Természetesen ott voltunk velük, hogy bizonyítsuk jelenlétünket a német piacon.

Látott új terméket, vagy új módszereket a kiállításon?

Nemcsak láttunk, hanem mi is hoztunk új termékeket! Az első alkalommal állítottuk ki a csavar kompresszorunk új generációját. Ez igazán újdonság, mert nagyon nehéz a piacon ilyen magas hatásfokú egységeket találni. Ezek a termékek már olyan szintet képviselnek, amit az ügyfelek nagyra értékelnek.

A nagyobb magyar vásárokon is meg fog jelenni a cég, mint kiállító?

Ez a CLH döntése lesz. Az egyetlen kiállítás a világon, amit közvetlenül menedzselünk, az a milánói Mostra Convegno. Mivel Olaszországban nem disztribútorokon, hanem közvetlen képviseleten keresztül kereskedünk, ezért ezen a vásáron kötelesek is vagyunk megjelenni. Más kiállításokon az ottani partnereinken keresztül képviseltetjük magunkat, ezért a részvétel mindig az ő döntésük, mi pedig mindenben támogatjuk a partnereinket. Magyarországon tehát a CLH dönt a részvételről. Ha ők úgy gondolják, hogy fontos számukra a megjelenés, akkor mi biztosan segítjük őket pl. kiállítható termékekkel.

Egyébként gyakran jön Magyarországra meglátogatni a partnereket?

Igen, többször utazom ide, az üzleti érdekek is köteleznek, mert Budapesten a GIMEK-nek külön cége van, egy gyár a Jászberényi úton, és ezért, ha nem is olyan gyakran, amint ez kívánatos lenne, de évi 3-5 alkalommal biztosan jövök Budapestre. És őszintén mondom, hogy megéri, mert Budapest egy csodálatos világváros!

Egy érdekes kérdés: milyennek látja egy olasz ember a magyarokat?

Magyarország egy nagyon gyorsan fejlődő ország, technológiai értelemben, de az életminőséget tekintve is. Ezért döntöttem úgy 5 évvel ezelőtt, hogy áttelepítünk egy gyárat Olaszországból Budapestre. Sokáig kerestem ugyanis egy olyan lehetőségekkel rendelkező helyet, mint Budapest. Most már elmondhatom, hogy fejleszteni fogjuk itt a gyártási tevékenységünket. Megduplázzuk a gyártási kapacitásunkat, és jelentősen növeljük az alkalmazotti létszámot is, hogy olyan minőségi termékeket gyártsunk, amelyek szerintünk fontosak a piacnak. Magyarország pozitív, gyorsan növekvő és fejlődő ország, igen jó forrásokkal és könnyen rendelkezésre álló, professzionális munkaerővel, ezért vagyunk teljesen elégedettek.

Itt van Prokop Miklós úr is, most kihasználhatja a lehetőséget és elmondhatja, hogy mikor lenne még elégedettebb a CLH forgalmával, sikerével?

Természetesen elégedettek vagyunk az együttműködéssel, ahogy már említettem, a CLH egy hosszú múltra visszatekintő, erős vállalat, mi nem olyan régen kezdtünk együtt dolgozni velük, de már ilyen rövid idő alatt is gyorsan növekedett a forgalmunk, ami elsősorban Miklós érdeme. Az ő erőfeszítéseinek, tevékenységének köszönhetően a közös vállalkozás gyorsan fejlődik, ezért is szeretnénk támogatni bármiben, amire csak neki és a CLH-nak szüksége van az üzlet fejlesztéséhez.

Az együttműködés szempontjából melyek a rövid- és hosszú távú tervei a jövőre nézve?

A célunk egy hosszú távú együttműködés kialakítása a CLH-val. Ez azt jelenti, hogy számomra fontos, hogy az embereket, a tanácsadó mérnököket bevonjuk a folyamatokba, hogy lássák a termékek hasznosságát, és ne csak a mindennapos eladási kényszer mozgassa őket, ennél sokkal fontosabb, hogy a közös jövőnket készítsük elő. Hosszú távon érdemes befektetni, mert ha ma befektetsz, biztos lehetsz benne, hogy holnap meglesz az eredménye.

***

Kép. Balról jobbra: Paolo Baldissin, ügyvezető igazgató, GI Industrial Holding, Prokop Miklós, ügyvezető igazgató, CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft., Esposito Massimo, export igazgató, GI Industrial Holding


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam