belépés / regisztráció
2021. augusztus 3. kedd
Aktuális lapszám

A 25. stratégiai megállapodás

A magyar kormány és a Siemens Zrt. stratégiai együttműködési megállapodást kötött június 4-én, a Siemens csepeli transzformátor gyárában. Ezt a megállapodást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója írták alá.

 

Dale A. Martin, vezérigazgató, megnyitó beszédében magyarul köszöntötte a megjelenteket:

„A Siemens több mint 125 éve van jelen Magyarországon és az ország modernizációjának, ipari, technológiai fejlődésének egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb partnere. A Siemens nevéhez meghatározó ipartörténeti események fűződnek, mint pl.: Budapest 1887-ben elindított első elektromos villamosa, az 1896-ban átadott, a kontinens első földalattija. Vagy, 1913-ban a Siemens hozta létre a Magyar Nemzeti Vasúti Társaság telefon- és órarendszerét. Küldetése pedig a mai napig változatlan: vezető szerepet kíván betölteni Magyarország modernizációjában. Azon dolgozunk, hogy tovább erősítsük magyarországi jelenlétünket az ipar, a városi infrastruktúra, az energia és az egészségügy területén.”

Válasz beszédében Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter az alábbiakat említette:

„A mai napon azzal a vállalattal kötünk stratégiai megállapodást, amelynek első magyarországi munkája a kontinens első földalatti vasútjának megépítése volt. A Siemens vállalattal aláírt stratégiai partnerségi megállapodás jó példa arra, hogyan hangolható össze a magyar kormány befektetési politikája a gazdasági szereplők törekvéseivel. Az együttműködés alapja minden esetben a bizalom és célja, hogy a már hazánkban letelepedett vállalkozások kedvező környezetben tudjanak működni és ezzel Magyarország gazdasági előrejutását is támogassák.

Végül, de nem utolsósorban a magyar mérnöki tudás és a Siemens tőkeereje és kapcsolatrendszere olyan kombinációt jelentenek, amely alapjaiban változtathatja meg az energiafelhasználását, eddig nem ismert megoldásokat és felhasználási lehetőségeket hozva létre. A vállalat az elmúlt két gazdasági évben, a válság időszakában, 400 új munkahelyet teremtett Magyarországon, így jelenleg több, mint 2000 munkavállalót foglalkoztat.”


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam