belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

„Napelemes rendszerek létesítése és üzeme IV.”

Március 4–5. között immár a negyedik „Napelemes rendszerek létesítése és üzeme” tanfolyamot rendezte meg az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetika Intézete, az Elektroinstallateur szakfolyóirat, valamint az Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége (EMOSZ).

 

A rendezvénynek – a hagyományokhoz híven – az Óbudai Egyetem Bécsi úti központi épülete adott otthont. Az előadássorozathoz szokás szerint kiállítás is kapcsolódott, amelyen a napelemes terület 15 meghatározó cége mutatta be műszaki megoldásait, termékeit, szolgáltatásait.

Az előző években, napelemes témakörben megrendezett előadássorozat mind a hallgatóság, mind a kiállítók visszajelzései alapján nagyon sikeres volt. A pozitív vélemények arra ösztönözték a szervezőket, hogy továbbképzés jelleggel idén is megrendezzék a tanfolyamot.

A szüntelen fejlődés, az igények növekedése, valamint a műszaki fejlesztés területén elért változások az ismeretek állandó bővítését, frissítését igénylik. Az energiatermelésben a megújuló energiák növekvő részarányát megcélzó energiaváltás, a napenergia hasznosításán kívül sok egyéb területet – villamosenergia- rendszer irányítása, új rendszerszemléletű hálózatkialakítás, DC-távvezetékek AC-rendszerbe integrálása, energiatárolás – is érint.

A napelemes rendszerek elterjedése, a villamosenergia-ellátás gondjai növelik a villamosmérnökök, a technikusok, a villanyszerelők foglalkoztatottságát is, új munkalehetőségeket, munkahelyeket teremtve.

A tanfolyamot idén dr. Maros Dóra, az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar kutatási dékánhelyettese nyitotta meg. A rendezvénynek – a kreditpont-rendszer megszüntetése és jelenlegi bizonytalan helyzete ellenére – több mint 80 résztvevője volt. A hallgatók a tanfolyam elvégzését igazoló oklevél mellett az előadások anyagát tartalmazó részletes jegyzetet, illetve a kiállítók szakmai információiból összeállított csomagot kaptak. A kétnapos tanfolyam idén is sikeresen zárult.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam