belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

8. RENEXPO Central Europe kiállítás

Sikerrel zárta kapuit Magyarország elsőszámú energetikai szakkiállítása, amely ismét bebizonyította, hogy egyedülálló, kizárólag megújuló energiákra szakosodott szakmai rendezvény.

 

„Minden jel arra utal, hogy átalakulóban van a világ, és vele hazánk energiapiaca is. Ha valaki képes továbblátni a pillanatnyi döntéseken, és összességében szemléli a jeleket, mindenképpen azt tapasztalja, hogy a világ energetikai átalakulása megkezdődött, és egyre gyorsabban halad. Az állam évről-évre mind jelentősebb összegeket fektet az energiafelhasználás gazdaságossá tételébe. Eddig is százmilliárdos nagyságrendben támogatták a lakóépületek energetikai korszerűsítését, és ez a trend az új uniós pénzügyi ciklusban minden tekintetben csak erősödik majd.” - olvashatjuk a RENEXPO hivatalos záró kommünikéjéből. De menjünk tovább és próbáljuk kicsemegézni mindazokat az adatokat, amelyek egy kiállítónak fontosak lehetnek.

Tehát a Renexpo számokban:

  • jelentős nemzetközi részvétel: 6 ország kiállítói, amelyeknek több mint 10%-a külföldi (Románia, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Törökország és Magyarország),
  • 2200 m2 területen 51 kiállító,
  • öt szakmai konferencia és workshop, kb. 300 résztvevővel,
  • 2500 szakmai látogató a két nap alatt.

A kiállításon megtekinthető volt a Nemzeti Innovációs Hivatal standja, ahol magyar, energiahatékonysággal kapcsolatos találmányok, innovációk voltak kiállítva. Ez különösen fontos a számunkra, mivel már csak néhány éve van az országnak arra (2020-ig), hogy 14,65 százalékra emelje a megújuló energia részarányát. Más kérdés, hogy ez nálunk nem szükségszerűen a közismert nap-, víz- vagy szélerőműveket jelenti, mert a fogyasztás megfelelő hányadát biomasszából, biogázból, vagy geotermikus energiából is lehet fedezni. Körülbelül erre az időszakra újulnak meg a köz- és magánépületek is az energetikai elvárásoknak megfelelően, ami mögé minden bizonnyal szintén rendel majd az akkor regnáló kormányzat megfelelő forrásokat. Ha viszont lefordítjuk a most építkezők nyelvére a kiállítás jelentőségét, akkor a látogatók olyan, igen fontos termékekkel ismerkedhettek meg, amelyekkel jelentős energiamegtakarítást lehet elérni. Az ilyenformán elért eredmény pedig igencsak zsebre megy! A látogatók száma valóban lehetett volna több, bár ne feledjük, hogy ma még az építőipar meglehetősen visszafogottan üzemel, ez pedig az építkezők számában is megjelenik, de az, aki kilátogatott a rendezvényre, egészen biztosan hasznos információkkal tudott távozni.

Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy a kiállítás a célját szolgálta és bebizonyította, hogy az energetika a jelenünk és a jövőnk egyik legfontosabb tényezője lesz.

(A beszámolót a szervező, REECO Hungary Kft. záródokumentumai alapján állítottuk össze.)


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam