belépés / regisztráció
2021. április 23. péntek
Aktuális lapszám

50 éve innováció

2014-ben ünnepli 50. születésnapját az angliai Woking székhelyű Fernox, amely a világon elsőként foglalkozott vállalati szinten a vegyszeres vízkezeléssel. Januárban, a Londonban megrendezett, rendkívül jó hangulatú ünnepségen a vállalat vezetői emlékeztek vissza a kezdetekre, bemutatták a jelent és kitűzték a jövő céljait.

 

A Fernox céget 1964-ben alapította Peter Muetzel mérnök, aki ekkor tárta a világ elé azt az úttörő elképzelését, hogy vegyszeres vízkezeléssel a központi fűtési rendszer hatékonyságát javítani, illetve élettartamát növelni lehet.

Miután a Fernox 1973-ban bevezette a piacra a Central Heating Protector MB-1 termékét, amely a központi fűtési rendszerek védőanyaga, hamar a vízkezelési anyagok és berendezések piacának meghatározó szereplőjévé vált. Ezután egymás után jelentek meg a szakmát forradalmasító termékeket, mint pl.: a korróziógátló és tisztító vegyszerek, öblítő berendezések vagy a Fernox Boiler Buddy nevű első mágneses szűrő. Ennek a terméknek a sikere vezetett a díjnyertes TF1 Total Filter kifejlesztéséhez, amely mágneses térrel és örvényhatással választja le a központi fűtési rendszerek vizében lévő szennyeződéseket. A Fernox Cleaner F3 tisztítószer és a Fernox Protector F1 védőszer energiatakarékossággal és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésével kapcsolatos előnyeit 2011-ben a Carbon Trust tanúsította. Ez azt jelenti, hogy ennek a két terméknek az alkalmazásával a fűtéshez használt gáz akár 15%-a megtakarítható és a káros gázok kibocsátása 110 kg-mal csökkenthető egy év alatt.

A Fernox székhelyén, az angliai Wokingban több mint százan dolgoznak, de a cég jelen van már világszerte több országban is: Nyugat-Európán kívül Kínában és Amerikában, illetve 2009 óta üzemel a magyar leányvállalat is, ekkor jelent meg a cég a kelet-európai régióban és Törökországban is.

A vállalat folyamatosan fejleszti a termékeit egy 58 főből álló tudós csapat segítségével, akik között ugyanúgy találhatunk vegyészeket, mint mérnököket és nanotechnológiai szakértőket. A cég célja a jövőben is, hogy a hagyományos rendszerek mellett egyre több környezetbarát módon megalkotott vegyszeres vízkezelési megoldást fejlesszen ki.


A szerzõ egyéb cikkei:

  „Made in Holland” – A jövőre készen
  Termosztáttal a hatékonyabb fűtésért
  Levegőminőség javítása cserépkályhákkal és kandallókkal
  Még lehet jelentkezni a brnói MSV vásárra
  Újra BAU Münchenben: 2017. január 16-21.
  Új márka a légkondicionáló piacon

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam