belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

40. Mostra Convegno 2016

Aki még nem volt a milánói vásáron, annak csak ajánlani tudjuk, mert a Mostra Convegno mérete, hangulata és népszerűsége igazán csak a frankfurti ISH kiállítással mérhető össze.

 

Már az érkezéskor igen érdekes látvány fogad bennünket, mert a főbejárattól induló mozgólépcsőt egy olyan tetőszerkezet védi, amely inkább hasonlít egy űr-, vagy léghajó formájára, mint egy normál, hétköznapi létesítményre. Túlesve az első csodálkozáson láttuk be csak igazán a mozgólépcső és az azt lefedő burkolat jogosultságát, hiszen a mozgójárda nélkül már a második napot sem bírta volna sétával az alapos szemlélődő. Majd mivel Milánóban a napsütötte órák száma lényegesen több mint nálunk, hamarosan a nyakkendő is lekerült a látogatóról, de ami még fontosabb, hogy ugyanezen okból egyre kevesebb ruhát láthattunk a vásár szebbik nemű résztvevőin is.

De, hogy ne menjünk el a kiállításra jellemző további adatok mellett sem, lássuk a szervezők által közzétett adatok közül a legfontosabbakat!

„Több mint 2 100 kiállító, ebből 40% külföldi jelent meg a kiállításon és 150 000 látogatót számoltak a szervezők, ami 5,5%-os növekedést jelent a 2014-es adatokhoz képest. 134 országból voltak jelen a kiállításon, egészen egzotikus helyekről is ellátogattak Milánóba, mint pl.: az Antarktika, Új-Zéland, vagy Francia Guyana és Zimbabwe. Ennek következtében a 40. Mostra Convegno az eddigi legjobb résztvevői létszámmal rendelkezik.” De, hogy ne csak az egzotikus országokkal foglalkozzunk, a kiállítás szintén jó eredményt ért el az európai országok között is. „Az Európából érkező látogatók számának növekedése kétszámjegyű a 2014-es adatokhoz képest. Olyan európai országok is részt vettek az eseményen, mint pl.: Ciprus, Izland, Litvánia, Moldávia, Csehország, Szerbia és Ukrajna. A korábbi évekhez képest szintén jelentős előrelépést ért el a kiállítás az ázsiai országok terén is, mint pl.: Örményország, Irán, Kuvait, Libanon és Pakisztán. Az esemény jelentős számú nemzetközi kiállítónak adott helyet Délkelet-Ázsiából, így pl.: Indonézia, Malajzia és Tájföld.”

Nos, mindent összevetve, ez a jelentős növekedés arról árulkodik, hogy vége a gazdasági válság hatásának és valóban, a nézelődők jelentős része elégedett volt a látottakkal, a régi és újonnan kialakított partneri kapcsolataikkal. Olyan mértékű ajándékozás volt tapasztalható, ami már-már túlzásnak tűnhet. Az is érdekes jelenség volt, hogy az olasz cégek többsége akár több ezer négyzetméteres kiállítói területet bérelt, ezzel is mutatni akarván a jelenlegi gazdasági helyzetüket. Azért a többség „hagyományosan” vásározott, mutatta be újfejlesztésű termékeit, ezzel csalogatván az odaérkezőket.

Azok számára, akik most nem voltak ott a kiállításon, vagy nem engedhették meg maguknak ezt az utazást, igyekszünk mi – kicsit önkényesen válogatva – egy csokor, érdekesnek tartott új terméket szaklapunkban bemutatni. Szerencsére az ezen a kiállításon megjelent gyártmányok többsége már most kapható, vagy nagyon hamarosan megvásárolható lesz hazánkban is, és ezért már betervezhetők a hazai épületgépész piacon is. Külön is szeretnénk köszönetet mondani a Xylem cég hazai képviselőinek, akik meghívására részesei lehettünk egy nagyszabású VIP programnak, ami még emlékezetesebbé tette milánói utazásunkat.

Összegezve, a Mostra Convegno 2016 kiállítás nagyon népszerű volt, aki ott volt, az biztosan nem csalódott. Találkozunk itt ismét 2 év múlva!

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam