belépés / regisztráció
2021. április 20. kedd
Aktuális lapszám

32. HKVSZ Szervizkonferencia

A jelenlévők egyöntetű véleménye szerint a 2016 novemberében, a visegrádi Thermal Hotelben megrendezett 32. Szervizkonferencia volt talán a HKVSZ életében az eddigi legsikeresebb rendezvény, ami mind szakmai programjában, mind az azt követő szabadidő eltöltésének lehetőségeiben felülmúlta az eddigieket. A rendezvényen beszélgettünk a szövetség vezetőivel, akik az alábbi véleményükkel, gondolataikkal erősítették meg az elmondottakat, az ott történteket.

 

Diós Tibor HKVSZ elnök

Milyen gondolatokkal üdvözölted a megjelent tagokat, kiállítókat?

A megnyitó beszéd igen rövid volt, amiben az üdvözlésen kívül elmondtam azt, hogy az új szövetségi felállás és az új elképzelések jegyében fog zajlani a konferencia. Az elvárás pedig az volt, hogy mindenki vegyen részt a meghirdetett előadásokon és érezze jól magát a szabadidő, illetve a wellness programokon.

Milyen terveitek vannak a szövetséggel?

A legfontosabb az, hogy a szövetség létszáma, bár megközelíti a 300 főt, tovább növekedjen. Sok olyan cég van, amely a szövetségen kívül maradt és mi szeretnénk, ha ők is részt vennének a munkánkban. Javítanunk kell még pl. a szakmai oktatási tevékenységünkön is, ezért a kamarával, illetve a BME-vel karöltve egy éven belül szeretnénk létrehozni a hűtős szakmérnök képzést. Nagyon kevés a hűtő-, klímaberendezés tervezésére, szakértésre jogosult kolléga, illetve az ő életkoruk is igen előrehaladott. Fiatalokkal szeretnénk feltölteni a szakmát, akikre hosszú távon lehet számítani.

Mikor lennél elégedett a szövetség működésével?

Nagyon sok olyan terv van, ami az én 6 hónapos regnálásom alatt alakult ki, de ennek bevezetése még előkészítési fázisban van. Sok feladatot megoldottunk, pl. új alapszabályt kellett készíteni, ami meg is történt. Új alapokra helyeztük a szövetség életét, ami a továbblépéshez nélkülözhetetlen volt.

Várkonyi Nándor HKVSZ főtitkár

Mennyire vagy elégedett a konferenciával?

Nyugodtan mondhatom, hogy elégedett vagyok, mert nagyon kevés rossz visszajelzést kaptam. Maga az a tény, hogy végre közvetlen kapcsolatot tudtunk teremteni a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság és a szakma között, óriási fegyverténynek mondható, és erre büszkék vagyunk.

Milyen érdeklődésre számot tartó szakmai előadások voltak a rendezvényen?

A szakmai előadások részben az újdonságokról szóltak, illetve mindig felmerül a kérdés, hogy milyen előírások változnak, mi várható. Ami talán mégis újdonság volt, hogy a fogyasztóvédelemről és a biztosításokról is hangzottak el előadások. Ezek a témakörök is elnyerték az érdeklődők figyelmét, színesítették az előadási témák palettáját. Nagyon örülünk, hogy a szlovák hűtős szövetség vezetésével tovább mélyíthettük az évek óta fennálló jó kapcsolatot.

Milyen terveitek vannak a következő évet illetően?

Folyamatban van egy mérnöktovábbképzés megszervezése, a mérnök kamara felkérésére összeállítottunk egy hűtés, légtechnika, hőszivattyús blokkot. A BME-vel közösen indítjuk majd a hűtős szakmérnök képzést négy félévben. A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság pedig országos road show-t szervez és ebbe mi is be fogunk csatlakozni.

Berzy Judit HKVSZ marketing és ügyviteli vezető

A konferencia vége felé járunk, adnál egy kis összefoglalást?

A résztvevők létszáma idén is 220 felett volt, hat kiállítóval. Az előadások száma kb. 30 volt és a beszélgetések alapján elmondható, hogy mindenki elégedettnek tűnt.

Az előző évek konferenciáihoz hasonlítva, mely területeken léptetek előre?

A résztvevők számában nagyobb változás nem volt. A helyszín, a hotel viszont változott, a jelenlegit sokkal színvonalasabbnak érezzük. Nagyon komoly wellness szolgáltatása van a szállodának, gyönyörű a kilátás, nagyon barátságos a légkör is.

Hogyan alakult a résztvevők szabadprogramja?

Az első napon este egy akrobatikus táncelőadást tekinthettek meg, majd a kötetlen hangulatú vacsora következett. A második napon a visegrádi reneszánsz étteremben volt a vacsora, és előtte a Salamon toronyban egy lovagi tornabemutató zajlott, forralt bor kíséretében. A harmadik, utolsó napon pedig hagyományosan tombola zárta a programot.

Mi következik ezután?

Most egy hétig hátra lehet dőlni, de utána már elő kell készíteni a következő évi műsort, programot, hogy még fokozzuk ezt a hangulatot. Jövőre több kisebb, tematikus konferenciát szeretnénk, mint pl. egy üzemeltetői konferencia, és újra visszatérnénk a kereskedelmi, háztartási szegmenshez is. Lesz járműklíma konferenciánk, amit szeretnénk kiállítással is kibővíteni, mert igény lenne rá.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam