belépés / regisztráció
2021. április 23. péntek
Aktuális lapszám

25 éves a Magyar Épületgépészek Szövetsége

A pénzügyi és gazdasági váltás első szakmai szövetsége (mai nevén MÉGSZ) elérkezett alapításának negyed évszázados jubileumi ünnepéhez, és ezen alkalommal szeretettel hívta alapító vendégeit, tagtársait, hogy Velencén, a Velence Resort&Spa Hotelben 2015. november 13-án együtt emlékezzenek, idézzék fel a lassan már történelmi múltra tekintő szövetség múltját, alapításának történeteit.

 

Jöttek is számosan, és a mintegy 100 meghívott előtt került sor „Az épületgépészet fejlődési irányai és lehetőségei – jövőkép konferencia” részében elsőként Elmar Esser ügyvezető (Zentralverband SHK) „Piaci lehetőségek az energiafordulat függvényében” című előadására, akitől sok érdekességet hallottunk a németországi, EU-s rendelkezések végrehajtásáról, így pl. a régi fűtőberendezések cseréjének napi feladatairól.

A folytatás sem volt szakmai szempontból kevésbé izgalmas, hiszen Dr. Magyar Zoltán tanszékvezető (BME Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék) „A közel nulla energiafelhasználású épületek épületgépészete” címmel tartott előadást, kiemelve, hogy minden ez irányú törekvés elsődleges célja, hogy az épületeket használók komfortérzete megfelelő legyen! A következő előadó Keszthelyi István „hangulatos” előadása szinte kiegészítője volt az előzőnek, melyet „Komforttereink várható jellemzői 2030-ban” címmel hallgathattunk meg.

A délutáni, ünnepi közgyűlés igazi csemegét szolgáltatott a jelenlévőknek, hiszen az előadók saját élményeiket elevenítették fel, gyakran korabeli fotókkal színesítve mondanivalójukat. Így hallgathattuk meg a szövetség volt és jelenleg is tisztséget viselő kollégáinak: Cserkúthy László (tiszteletbeli elnök), Fehér János és Cséki István távollétében Bartos Sándor (ügyvezetők), Bertalan Ferenc (volt elnök) és Golyán László (jelenlegi elnök), illetve Bozsó Béla (ügyvezető) visszaemlékezéseit.

Ezt követően az alábbiakban felsorolt személyek, a 25, 20, 15, 10 és 5 éves folyamatos tagságukért a MÉGSZ Jubileumi jelvényeit vehették át:

  • 25 éves tagságért: Cserkúthy László, Strasser Tibor,
  • 20 éves tagságért: Domonkos László, Ivánkovits Imre, Sonkoly Gábor
  • 15 éves tagságért: Alföldi József, Bartos Sándor, Bertalan Ferenc, dr. Macskássy Péter, Huszák Géza, Lukácsa Alajos, Papp Iván, Pintér József, Rácz László, Somogyi László,
  • 10 éves tagságért: Fodor Zoltán, Horváth Gábor, Kovács Frigyes, Pánger László, Spindelbauer Attila, Varga Pál,
  • 5 éves tagságért: Bokor András, Móri Árpád, Nagy István.

A szövetség legnagyobb becsben tartott Meszlényi Zoltán Díját pedig Cserkúthy László MÉGSZ-alapító és tiszteletbeli elnök vehette át!

A kitüntetések átadása előkészítette az esti gálavacsora és az azt követő bál hangulatát, amely méltó befejezése volt a 25 éves jubileumi ünnepségnek.

Szerkesztőségünk nevében gratulálunk a szövetség vezetőségének és minden tagjának!

***

Elmar Esser, ügyvezető, Zentralverband SHK
Dr. Magyar Zoltán, tanszékvezető, BME Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék
Keszthelyi István, épületgépész mérnök
Cserkúthy László, tiszteletbeli elnök és a MÉGSZ alapítója
Bozsó Béla, ügyvezető, MÉGSZ
Golyán László, elnök, MÉGSZ


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam