belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

25 éves a Bosch Rexroth Kft.

Negyedévszázados szakmai tudás innovatív megoldásokkal fűszerezve: ez az, ami röviden összefoglalja azt a tapasztalati hátteret, amit a Bosch Rexroth Kft. és munkavállalói képviselnek. A fennállásának 25. jubileumát idén ünneplő vállalat érdekes szakmai programokkal, mozgó bemutató eszközökkel és szekcióelőadásokkal várta az ipar szereplőit.

 

A 2015. szeptember 16-17. között megrendezett Iparági Napok esemény fókusztémája az Ipar 4.0 volt. A két nap folyamán több mint 300 vendég vett részt a rendezvényen, akik betekintést kaphattak a Rexroth technológiákon átívelő megoldásaiba. A szekcióelőadások alatt a Rexroth rendszerintegrátor és kereskedelmi partnerei is bemutatkozhattak.

2015. szeptember 18-án a sajtó képviselői tekinthették meg a házi kiállítást, ahol többek között Dennis Barrier, a Bosch Rexroth AG termékmenedzsere tartott bemutatót az Active Cockpitről, a Bosch Rexroth legújabb i4.0-s fejlesztéséről, melyen keresztül valós időben van lehetőség akár a gyártási darabszám módosítására vagy a vevői reklamációk kezelésére, de igazából a háttérben működő szoftver a teljes szállítási láncot tudja kezelni. Mindezeken túl nagyszerű vállalatirányítási eszköz is egyben, hiszen a vezetők percről percre nyomon tudják követni a gyártási folyamatokat és visszajelezhetnek (szintén valós időben) a munkatársaknak, beszállítóknak stb. A Rexroth homburgi referenciagyárában már léteznek az Ipar 4.0 törekvéseinek megfelelően működő gyártóegységek, s itt kapott helyet az Active Cockpit is.

A Rexroth csarnokban járva megtekinthettük a Hannoveri Vásáron is kiállított berendezéseket, pl. az ABPAC standard hidraulikus tápegységet, csőhajlító- és hydroforming-berendezést, mélyhúzóprést vagy akár az automatizált csomagolósorokhoz kifejlesztett VF plus szállítópálya-rendszert.

Ács István, a Bosch Rexroth Kft. ügyvezető igazgatója a bemutató után elmondta, hogy a rendkívül sikeres rendezvénysorozat a kollégák elhivatottságának és annak az innovatív gondolkodásmódnak köszönhető, melyet a vállalat az elmúlt és az elkövetkező 25 évben is képvisel majd.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam