belépés / regisztráció
2021. április 20. kedd
Aktuális lapszám

20 éves a Techno-Csek Kft.

Sokat sejtető ünnepségre hívták meg szaklapunkat 2014. március 7-én, a Bálna Budapest kulturális, szórakoztató és üzletközpontba.

 

A Techno-Csek Kft. által alapított Mérnök-Klub szervezésében ugyanis meg lehetett tekinteni a cég eddigi legnagyobb projektjét, a 4-es metrót. A születésnapi ünnepséget ezzel még érdekesebbé tették, így a csalogató programra szép számban érkeztek is az épületgépész partnerek, tervezők, kivitelezők, beruházók, a nagykereskedelmi cégek képviselői, sőt még a szakmai képviseletek, a szaklapok újságírói is.

A megjelenteket Czégé Ferenc tulajdonos ügyvezető a következőképpen köszöntötte: „A mai találkozásunk egyik apropója a 4-es metró közeli átadása. Ez összességében egy olyan műszaki létesítmény, amely 7,4 km-es hosszával az ország egyik legnagyobb épületgépészeti hálózata. A megvalósult rendszerekkel szemben támasztott műszaki követelmények miatt a gépészeti megoldások és a szervezési feladatok is nagyban eltértek megszokott, rutinszerű projektjeinktől. Ezért a Techno-Csek Kft. 4-es metró projektmenedzsmentjét is a megrendelőnkéhez hasonlóra kellett igazítani, így tudtuk kialakítani a hatékony együttműködéshez szükséges szervezeti struktúrát, amely a projekt sikerességének egyik alappillére volt. A sors keze volt abban, hogy ezt a tendert még éppen a gazdasági válság előtt nyertük meg és terjedelme egyik legnagyobb szerződéses állományunkat hozta. Nem volt egyszerű kivitelezni sem műszaki, sem finanszírozási szempontból, viszont számunkra folyamatos munkát, továbbá beszállítóinknak tervezhető megrendelést biztosított, amelyet ezúton is köszönünk.” Ezt követően egy rövid, de lenyűgöző számokkal teli történeti áttekintést adott a cég fejlődéséről, létszámáról és forgalmi adatairól.

A bevezető előadást követően a 4-es metró projekt megrendelői, a Swietelszky Kft. vezetői méltatták a sikeres együttműködést, majd a Techno-Csek Kft. projektmenedzsere tartott megdöbbentő számadatokat tartalmazó műszaki ismertetőt. A szakmai előadások után a BKV engedélyével lehetőség nyílt a sötétüzemi teszt ideje alatt, de még az utasforgalmi időszak előtt, a Fővám téri metrómegálló üzemi bejárására.

Az üzemi tereket elhagyva a látogatás az utasforgalmi egységek hétköznapjaiba is betekintést adott, a csoportok a működő mozgólépcsőkön megcsodálhatták az állomás egyedi építészeti kialakítását, „napfürdőzhettek” a térszint alatt több emeletnyi mélyen, míg lejutottak a peron szintre, ahol egymás után érkeztek az Alstom szerelvények az állomásra. Mindezek után a csoportok a főváros egyik legimpozánsabb mozgólépcsőjével hagyták el az állomást.

Az érdekes, nem mindennapi rendezvény méltón mutatta be a 20. születésnapját ünneplő társaságot! Bár sok ilyen kft. lenne még hazánkban!

(Az ebből az alkalomból készült interjút Czégé Ferenccel, itt olvashatják az érdeklődők.)


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam