belépés / regisztráció
2021. június 15. kedd
Aktuális lapszám

20 éves a magyar Prímagáz

A Liotard testvérek fémfeldolgozó vállalata Prímagáz néven először 1934-ben forgalmazott butángázt Franciaországban. Hazánkban először 1958-ban jelentek meg a kőolaj finomítása során előállított, propán-butánnal töltött gázpalackok. A hazai leányvállalat 1992. május 1-jén kezdte meg működését azt követően, hogy átvette három állami gázszolgáltató, a Dél- Dunántúli, a Dél-Alföldi és a Tiszántúli Gázszolgáltató Vállalatok PB-gázszolgáltatási tevékenységét.

 

A társaság az állami tulajdonú részvényeinek értékesítése után, 1993-ban lépett a budapesti tőzsdére, részvényeinek többségét, majd később 100 százalékát a Hollandiában bejegyzett, multinacionális SHV Holdings N.V. birtokolja. A Prímagáz a kezdetek óta a cseppfolyós propán és bután gázkeverék (a PB-gáz), valamint a tiszta propán kiemelkedően legnagyobb magyarországi kiskereskedelmi forgalmazója.

A társaság tevékenysége elsősorban a forgalmazott gáz beszerzésére, tárolására, különböző típusú nyomástartó edénybe (gáztartály, palackok) töltésére, illetve közvetlen és közvetett értékesítésére terjed ki. Ebbe beletartozik a palackos gáz és az autógáz felhasználók közvetett, illetve a tartályos, valamint motorikus palackot használók közvetlen ellátása is. A tartályos felhasználók egy része az ún. falugáz tartályparkokhoz csatlakozó vezetékhálózatokról kap ellátást. A forgalmazott gázt nagyobb részben hazai forrásból, kisebb részben importból szerezzük be. Munkánk azonban nem merül ki a gázkereskedelemben. Vállalatcsoportunk, mint a kontinens egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb energiaszolgáltatója, folyamatosan követi és támogatja a korszerű energetikai megoldások műszaki fejlesztését és piaci bevezetését. Nyugat-európai tagvállalataink évek óta sikeres energia- tanácsadói szolgáltatásokat nyújtanak ügyfeleiknek, amelyek megosztott tapasztalatai egyedi ismeretekkel és módszerekkel segítik hasonló hazai szolgáltatásunkat.

Energia-tanácsadóink az ügyfél igényeinek felmérése alapján feltárják energiagazdálkodásának erős és gyenge pontjait, és segítenek kiválasztani a műszakilag legoptimálisabb megoldásokat. Legyen szó megújuló energiaforrásokról, mint például a napkollektor és kombinált PB-földgáz üzemű kazánokról, az egyes berendezésekre nemzetközi és hazai forgalmazói kapcsolataink révén előnyös, személyre szabott ajánlatot tudnak adni, igény szerint azok garantált kivitelezésével mind magánszemélyeknek, mind cégeknek. Ezek mellett segítséget nyújtunk az elérhető pályázati lehetőségek kiaknázásában.

A program lényege, hogy a fejlesztési terv lépésről-lépésre teljesíthető, ezáltal a műszakilag indokolt beruházás költségei több részre bontva a fogyasztó pénztárcájához állíthatók, így a kezdetben elérhetetlennek tűnő megoldás mégis megvalósítható több, kisebb lépésben. Hiszünk benne, hogy munkánk révén több ember élvezheti és használhatja a korszerű energiagazdálkodás előnyeit, miközben a környezetet nem éri kár.

További információk: www.primagaz.hu

Kapcsolódó cikkek:

  Magyar Épületgépészek Napja
  Jubileumi születésnap Pécsett
  A Valsir 2012-es újdonságai a milánói szakkiállításon

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam