belépés / regisztráció
2021. július 31. szombat
Aktuális lapszám

20 éve BAXI

Sajtótájékoztató keretében jelentette be az Ép-GéPéSZ Holding Kft., hogy a BAXI 2014-ben ünnepli magyarországi jelenlétének 20. évfordulóját. Az eseményen bemutatták a BAXI múltját, jelenét és jövőjét is.

 

A BAXI Európa harmadik legnagyobb kazángyártójaként 17 országban rendelkezik gyártói bázissal és több mint 76 országba exportálja termékeit. Éves árbevétele meghaladja az 1,9 milliárd Eurót.

1994. áprilisában kerültek be Magyarországra az első BAXI készülékek, akkor még OCEAN néven és a Luna 20P kombi készülék volt az egyetlen, amelyet hazánkban forgalmaztak. Mostanra a BAXI már több mint 80 féle készülékkel van jelen a piacon, természetesen nem csak a kombi családokkal, hanem egy olyan különböző árkategóriát képviselő termékpalettával, amely már magában foglal fűtő- és kombi készüléket, kondenzációs kazánokat, amelyek teljesítményben 12-kW-tól 150 kW-ig kaphatók.

A BAXI kis teljesítményű kondenzációs készülékeiben egy forradalmian új szabályozási rendszert – a GAC (Gas Adaptive Control) – vezetett be, amely a bejövő gáz minőségétől függetlenül mindig a lehető legmagasabb hatásfokot biztosítja. A cég mai kondenzációs készülékei képesek a készülék hőteljesítményét a fűtendő épület pillanatnyi hőigényéhez igazítani. A Platinum család tagjai pedig integrált szabályzásuk révén már a készülék teljes körű felügyelete mellett szolár rendszer, hőszivattyús rendszer és szilárdtüzelésű rendszer összehangolt vezérlésére is alkalmasak.

A BAXI továbbá létrehozott olyan, ún. hibrid rendszerű készülékeket, amelyek egy egységként tartalmazzák a kondenzációs kazánt, a hőszivattyút, valamint a szolár rendszerhez is kapcsolható HMV-tárolót, természetesen a megfelelő szabályzással együtt. A Luna Platinum CSI egy ilyen készülék. A kínálatban pedig hamarosan megjelenik a BAXI Ecogen, amely a kondenzációs kazán és az ún. Stirling motor rendszerszintű összeépítésével a fűtési és a HMV-rendszer hőellátása mellett igen jó hatásfokkal, jelentős mennyiségű elektromos áramot termel, ami felhasználható a létesítmény elektromos hálózatában, vagy visszatáplálható a szolgáltató felé.


A szerzõ egyéb cikkei:

  „Made in Holland” – A jövőre készen
  Termosztáttal a hatékonyabb fűtésért
  Levegőminőség javítása cserépkályhákkal és kandallókkal
  Még lehet jelentkezni a brnói MSV vásárra
  Újra BAU Münchenben: 2017. január 16-21.
  Új márka a légkondicionáló piacon

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam