belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

20. CLH Tervezői Szimpózium 2016

Nagy várakozás előzte meg a jubileumi eseményt, részben azért, mert az elmúlt két évtized alatt a rendezvény jelentős tervezői találkozóvá nőtte ki magát, ahol sok-sok fontos információt lehetett megtudni az épületgépész piac szereplőitől, másrészt pedig mivel most valóban jelentős változások bejelentése elé érkezett a CLH Kft.

 

A jelenlévőket a hagyományoknak megfelelően Prokop Miklós üdvözölte és előadását követően bemutatta a kft. új ügyvezetőjét, Nemes Lajost, akinek bemutatkozó beszédében az átszervezés fő hangsúlyt kapott, négy területről tájékoztatta a hallgatóságot:

  • A CLH kivitelezési ágát olyan módon szeretnék fejleszteni, hogy a szakmában generálgépészként jelenjen meg.
  • Összevonták és ésszerűsítették a CLH kereskedelmi tevékenységét, és ide kapcsolták a logisztikát, illetve az összes üzletkötő tevékenységét is.
  • A harmadik ág a gyártás és műszaki fejlesztés, amellyel munkahelyet és értéket teremt a cég.
  • A negyedik ág a szerviz. Itt annyi változás lesz, hogy megpróbálják bővíteni az ügyfélkört és emellett egyfajta portfólió növelés is lesz, mert célként tűzték ki, hogy a teljes szerviz, karbantartás és üzemeltetési szerepkört a teljes épületgépészeti palettára kiterjesszék.

Ezt követően szakmai előadások és új termékismertetők hangzottak el, amelyekről az elkövetkezőkben szándékozunk részletes tájékoztatót adni.

Nemes Lajos, a CLH Kft. új ügyvezető igazgatója:

„A tulajdonosnak azért volt az a döntése, hogy megerősíti a CLH-t az általa delegált személlyel, mert markánsabbá szeretné tenni a cég jelenlétét az épületgépész piacon. Elsődleges célunk, hogy sokkal ismertebbek legyünk, meghatározó szereplőjévé váljunk az épületgépészeti kivitelezési piacnak. Azokkal a beszállítóinkkal, akiknek a termékeit forgalmazzuk, egyfajta újragondolásra lesz szükség éppen azért, hogy még inkább ki tudjuk szolgálni a tervezőket és a projektekhez a legmegfelelőbb termékkört tudjuk ajánlani. Közép-, és hosszútávon szándékunkban áll ebben az üzletágban olyan változásokat elérni, ami prémium kategóriás termékforgalmazóvá tesz bennünket, mert azt gondolom, hogy most Magyarországon erre van igény. Fontos a gyártási tevékenységünk erősítése is. Az eddigi ügyvezető, Prokop Miklós 20 éves tapasztalatát a társaság nagyra értékeli, és azt a jövőben a műszaki fejlesztés és gyártási terület vezetőjeként fogja hasznosítani.”

Prokop Miklós, a CLH Kft. gyártási és műszaki fejlesztési tevékenységéért felelős igazgatója:

„Mint ismert, a cégnél a tavalyi év folyamán egy befektetői csoport többségi részesedést szerzett és a változásokat, a társaság új terveit egy új vezetővel szeretné megvalósítani. Jómagam a műszaki fejlesztési és a gyártási területet viszem tovább a cégcsoporton belül. A feladat részben új, részben nem, hiszen a műszaki fejlesztéseknek mindig én voltam a generálója és jó néhány műszaki és ügyviteli projektet vezettem le. A gyártás olyan mélységei, amit pl. egy légkezelő megépítése jelent, illetve annak bizonyos szegmensei, nekem is újak. De az a know-how, ami a társaság birtokába került az akvizíció kapcsán, az éppen ennek a tudásnak a megszerzését jelenti, hiszen pl. Csongrád városában ez a tudás maximálisan megvan. Én, akinek széleskörű nemzetközi kitekintése van, hogy Európában hol és miként, milyen minőségben gyártanak, bizton állítom, hogy a csongrádi szaktudás Európa bármely pontján megállja a helyét.”

Szendrei Zsolt, kereskedelmi és logisztikai igazgató:

Rendezvényünket jól ismerik, sokan szeretik, hiszen ez már a 20. Tervezői Szimpóziumunk és a CLH Kft. életében évről évre történik valami új, amire kíváncsiak a tervezők. Illetve évente egyszer ez egy jó alkalom, ahol a tervezők személyesen tudnak egyszerre a munkatársainkkal és egymással is kapcsolatba kerülni, eszmét cserélni. Bízom benne, hogy az a tudás, amit a CLH-tól kapnak az épületgépész szakemberek, a sikerünk titka. A jelentős létszám talán annak a visszaigazolása, hogy szívesen jönnek hozzánk, hiszen mindig hallanak tőlünk valami újdonságot, amit hasznosítani tudnak. Reméljük, hogy a bemutatott új termékeink után a tervezők elkezdenek érdeklődni és a következő év projektjeiben megfelelően tudják majd azokat betervezni. Mindenféle igény esetén bennünk megfelelő partnert találnak.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam