belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

10 éves a Pécsi Pollack Expo kiállítás

Tizedik éve töltik meg építő-, és villamosipari, gépészeti, környezetvédelmi és informatikai cégek, valamint a szakma képviselői a Pécsi Expo Center kiállítótereit és konferenciatermeit a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának meghívására.

 

Olvashattuk a helyi sajtóban megjelent hírek között és tapasztaltuk személyesen is, hiszen a Dél-dunántúli régió legnagyobb műszaki rendezvénye irigylésre méltó sikeres utat futott be az elmúlt 10 év alatt, példát mutatva arról, hogy egy egyetemi kezdeményezés hogyan válhat országos méretűvé. Bár kezdetben sokan visszavártuk a kiállítást az egyetem falai közé, ismerjük most azt is el, hogy igazuk volt a szervezőknek, amikor az Expo területére vitték ki a rendezvényt, hiszen a mostani jubileumi esemény is méltón bizonyítja, hogy – töretlen hittel és sok-sok munkával – igenis lehet eredményeket elérni. Az egyetemi vezetés eredeti célja, hogy a hallgatók az építészet, az épületgépészet, az informatika legújabb vívmányait itt a kiállításon, egy helyen lássák, „első kézből” szerezzenek információkat, személyes kapcsolatok szülessenek a kiállító cégek képviselőivel, maradéktalanul megvalósult. Talán a diákok most még nem is érzik ennek a jelentőségét, de gyakran egy ilyen szakmai ismeretség segít a jó munkahelyek, egy-egy külföldi aspirantúra, munkavégzés megszerzésében és ezekért nem kell hosszasan utazni, mindez helybe jön!


További képekért kattintson!

A szakmai napok kiemelkedő eseményei közé sorolhatjuk az egyre népszerűbb nemzetközi konferenciák mellett a hallgatói szekciókat, ahol a diákok, az ifjú tudósjelöltek számolhatnak be legfrissebb munkáikról, szerezhetnek támogatást a jelenlévő építőipari, épületgépész, villamos cégektől. No és ne feledkezzünk el a szakmédia felvonulásáról sem, hiszen a kiállítás ideje alatt olyan szakmai anyagokhoz, könyvekhez juthatnak hozzá – többnyire ingyen – a látogatók, amelyek segíthetik őket a mindennapi munkáikban.

További érdekesség volt a kiállításon a „Műszaki tehetségek showja”, melynek keretében az egyetem hallgatói által fejlesztett, díjnyertes alternatív üzemelésű gépjárműveket, vagy a hallgatók által programozott drónokat és 3D-s fejlesztéseket láthattak a megjelentek. Nekem személy szerint az tetszett a legjobban, hogy legyen a látogató már végzett szakember, tervező, vagy kivitelező, esetleg az elméletekben jártas tudós ember, vagy még éppen kezdő hallgató, akkor is talált magának olyan terméket, eszközt, hasznos szerszámot, vagy fejlesztést, ami számára fontos és szórakoztató volt. Talán ezért is láthattunk sok egymással kedélyesen beszélgető, jókedvtől sugárzó látogatót, akikről már messziről lerítt a jó érzés, a vásári kellemes hangulat. Jó volt ezt érezni, látni, megtapasztalni a politika, a gazdasági gondok által megosztott világunkban.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam