belépés / regisztráció
2021. február 26. péntek
Aktuális lapszám

 

Újra Nemzetközi Építéstudományi Konferencia
2016-04-11

Az ÉPKO az építéstudománnyal foglalkozó, illetve az építőiparban tevékenykedő szakemberek kezdeményezésére alakult Építéstudományi Szakosztály tudományos fóruma. A konferenciát első ízben 1997-ben Szovátafürdőn rendezték meg. A konferencia helyszínéül a szervezőbizottság néhány éve a Székelyföldet választja, így a résztvevőknek – elsősorban a külföldieknek – lehetőségük van e régió megismerésére a rendezvényhez tartozó szakmai kirándulások alkalmával. 2000-től kezdődően az ÉPKO helyszíne a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi házban állandósult. Idén is ez a helyszín ad otthont a konferenciának június 1-5-ig.

A rendezvény szervezőinek a célja, hogy minden évben színvonalas konferenciát szervezzenek a szakembereknek, olyan fórumot, ahol gazdát cserélnek a legújabb tudományos információk, ahol a vállalkozásban dolgozó építő- és építészmérnökök arról számolnak be, miként alkalmazzák a XXI. század új, tudományos módszereit, melyek azok előnyei és hátrányai.

A rendezvényen évről évre jelen vannak a magyarországi társszervezetek, ÉTE (Építéstudományi Egyesület), KTE (Közlekedéstudományi Egyesület), a MTESZ (Magyar Természettudományi Egyesületek Szövetsége) képviselői, a felsőoktatási intézmények oktatói, egyetemi hallgatói: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki és Építészmérnöki Kar, Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar, Széchenyi István Egyetem, Kolozsvári Műszaki Egyetem, Nagyváradi Egyetem, Temesvári Műszaki Egyetem stb.

Az idei évi program:

  • június 1., szerda: délután érkezés, regisztráció, elszállásolás
  • június 2., csütörtök: kirándulás: Parajd-Szováta útvonalon (az első ÉPKO helyszínére) délután regisztráció, elszállásolás a csütörtökön érkezőknek
  • június 3., péntek: egész napos kirándulás a Gyimesekbe
  • június 4., szombat: a konferencia napja
  • június 5., vasárnap: hazautazás

A tervezett témakörök: acélszerkezetek, építéstechnológia, építésszervezés, építészet, építőanyagok, épületgépészet, hídépítés, környezetvédelem, lakásépítés, népi építészet, útépítés, vasbetonszerkezetek, vasútépítés.

Jelentkezés a konferenciára >>


 
Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam