belépés / regisztráció
2018. június 23. szombat
Aktuális lapszám

 

Megkezdődött az EuroSkills Göteborgban
2016-12-02

Megkezdődött az EuroSkills, a fiatal szakmunkások európai bajnoksága szerdán este Göteborgban.

A nyitóünnepségen Stefan Löfven, Svédország miniszterelnöke köszöntötte a versenyzőket, és beszédében hangsúlyozta, hogy fiatal kiváló szakmunkásokra egyre inkább szüksége van a világ gazdaságának.

A göteborgi EuroSkills versenyen 35 szakmában 28 országból mintegy 500 versenyző méri össze tudását, 16 magyar fiatal 14 szakmában (ápolás, bútorasztalos, épületasztalos, festő, fodrász, hegesztő, informatika, kőműves, mechatronika, pincér, szakács, szépségápoló, villanyszerelő, virágkötő) méretteti meg magát.

A versenyek csütörtökön kezdődnek és szombaton érnek véget, az eredményt a vasárnapi záróünnepségen hirdetik ki. Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakképzésért felelős alelnöke szerint az elmúlt évek sikerei alapján az valószínűsíthető, hogy a magyar csapat Göteborgban is jól szerepel.

A magyar szakképzés fejlesztését minden szakmai verseny segíti, hiszen ezeken a rendezvényeken jelen vannak a világ, és így Európa élvonalába tartozó szakmunkások, láthatóvá válnak a versenyeken a fiatal szakemberek tudásával szembeni nemzetközi elvárások, amelyek beépülnek a hazai szakképzési rendszerbe. „Kiváló teljesítményekkel lehet a magyar családokat meggyőzni arról, hogy szakmát tanulni érdemes, mert eredményeket, sikereket lehet vele elérni” - mondta az MKIK alelnöke.

A következő EuroSkills versenyt 2018-ban Budapesten rendezik meg. A lebonyolítás előkészítésével kapcsolatban Bihall Tamás elmondta, hogy ütemesen, a tervek szerint halad a felkészülés.

Forrás: MTI

 

 


 
Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam