belépés / regisztráció
2021. február 26. péntek
Aktuális lapszám

 

   korábbi híreink

A válság óta nem függött ennyire a külföldi energiától Magyarország  2016-02-13 

Hatéves csúcsra emelkedett 2014-ben Magyarország energiafüggősége, a felhasznált energiahordozók 61,1 százaléka külföldi forrásból származott, derül ki az Eurostat napokban közölt összesítéséből. Mindeközben az EU-ban többi országának az energiafüggősége évtizedes mélypontra esett, a régióban csak Szlovákia van hozzánk hasonló mértékben ráutalva a külső energiahordozókra.

Tovább >>

Környezettudatos épületek és az üzlet  2016-02-13 

Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Franciaországban készített tanulmányok a zöld épületek jobb pénzügyi teljesítményéről számolnak be, így kijelenthetjük, hogy a magas szintű hatékonyságra és gazdaságos üzemeltetésre irányuló tervezés hozzájárul a nyereség növeléséhez. De hogyan hatnak a környezettudatos épületek egy cég működésére?

Tovább >>

Valódi rezsicsökkentés hőszigeteléssel  2016-02-02 

A család és a lakás egy életre szóló döntés. Ezért is fontos a lakás jó minősége, a megfelelő szigetelés kiválasztása, ami jó lehetőséget jelent a rezsi költségek csökkentéséhez is. A korszerű szigetelés, mint befektetés évente átlagosan 8%-os nettó hozamot hoz, a hőszigetelésre fordított anyagköltség így 12 éven belül megtérül.

Tovább >>

Senki nem ellenőrzi, mit építenek a CSOK-ból  2016-01-22 

Nem kell energiatakarékos házat építenie a 10+10 milliós CSOK-ból. Ha 2018-ra készül csak el, és nem kap használatbavételi engedélyt, pech. Mint ahogy az is, ha pár év alatt elértéktelenedik. Semmi nem szab gátat az állami támogatásból beinduló gagyidömpingnek.

Tovább >>

Megújuló energia hőben tárolva  2016-01-22 

A napból, szélből származó elektromos energia tárolásának új módját próbálja ki most Európa. 1250 háztartásban megkísérlik eltárolt hő formájában kvázi bespájzolni a déli verőfényben és tomboló vihar idején megtermelt energiát.

Tovább >>

Létesítményenergetikai továbbképzés Pécsett  2016-01-19 

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar Gépészmérnök Tanszéke, 2016. február végén, ismételten indítja a létesítményenergetikai szakirányú továbbképzését.

Tovább >>

Továbbképzés a gödöllői létesítményenergetikai szakmérnöki szakon  2016-01-19 

A Gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar, Épületgépészet, Létesítmény- és Környezettechnika Tanszéke – legalább 15 fő végleges jelentkező esetén – 2016. februárban elindítja a „Létesítményenergetikai” szakmérnöki szakon történő szakirányú továbbképzést.

Tovább >>

CSOK-os lakások: komolyabb energiahatékonysági követelmények  2016-01-06 

Az új lakásépítések ösztönzése érdekében hozott év végi kormányzati intézkedések komolyabb épületenergetikai követelményekkel párosulnak, melyek révén az új épületek energiaigénye jelentősen – akár felére – csökkenhet. A Magyar Energiahatékonysági Intézet felhívja a figyelmet arra, hogy a megemelt lakáscélú állami támogatások (CSOK) révén várható lakásépítési élénkülésre már kihat az energiahatékonyság növelése érdekében hozott szabályozás.

Tovább >>

 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam