belépés / regisztráció
2021. február 26. péntek
Aktuális lapszám

 

Jelentős az érdeklődés a készházas konferencián
2016-06-01

Közel félszáz építőipari szakember, főként építészek, műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők vettek részt a Wolf Haus első kaposújlaki szakmai konferenciáján. A könnyűszerkezetes készházak energiahatékonyságának lehetőségeivel foglalkozó előadások hasznos gyakorlati ötleteket is adtak a jelenlévőknek.

A könnyűszerkezetű, favázas készházak piacának egyik legfontosabb hazai szereplője, a Wolf Haus először szervezett szakmai konferenciát, amelyen több mint féltucat, építőanyagokat és épületgépészeti megoldásokat gyártó vállalat képviselői mutatták be előadóként szakterületeik legújabb fejlesztéseit. A résztvevők érdekes részleteket tudhattak meg például a megfelelően tervezett és megépített tetőszerkezetek szerepéről az épületek hőgazdálkodásában, mindezt konkrét példákkal és gyakorlati megoldásokkal szemléltetve. Szó esett természetesen a jelenleg elérhető készház rendszerekről is, kiemelve és a hatályos szabványokkal összehasonlítva ezeknek a tervezők számára különösen fontos energiahatékonysági, tűzállósági vagy éppen pára áteresztési tulajdonságait.

A konferencia témái közül érdemes még kiemelni az építmények fűtésére és hűtésére egyaránt alkalmas mennyezet- és falfűtési technológiákat, valamint a hőveszteség csökkentésében jelentős szerephez jutó nyílászárókat és szigetelőanyagokat. A hallgatóság olyan újdonságokkal is találkozhatott, mint a napfény infravörös tartományát visszaverő speciális vakolat, amelynek alkalmazásával akár feketére is lehet festeni a külső falfelületeket, azok káros felmelegedése nélkül.

A program zárása üzemlátogatás volt a Wolf Haus kaposújlaki gyártócsarnokában. A munkások éppen falpaneleket és tetőszerkezeti elemeket állítottak össze, így a vendégek a készházépítés kulisszái mögé betekintve az alapanyagokat és a munkamódszereket is megismerhették.

A Somogy Megyei Építész Kamara által is akkreditált konferencia egy sorozat nyitánya volt. A tervek szerint ugyanis a jövőben további hasonló rendezvény kerül sor, amelyek az új technológiákkal való megismerkedés és a kapcsolatépítés lehetőségét is kínálják a régióban dolgozó építőipari szakembereknek.


 
Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam