belépés / regisztráció
2021. február 26. péntek
Aktuális lapszám

 

Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform
2016-06-01

Hazai kutatóintézetek, oktatási intézmények, valamint Magyarország meghatározó vállalkozásainak szerepvállalásával jött létre az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform. A felkért tagok az Irinyi-terv keretében Magyarország hosszú távú ipari fejlődését kívánják biztosítani az elkövetkező időszakban. A Nemzetgazdasági Minisztérium gondozásában létrejött szövetség ünnepélyes bemutatkozóját május 24-én tartották az Ipar Napjai szakkiállításon.

Az Ipar Napjai kiállítás ünnepélyes megnyitóján mutatkozott be az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform május 24-én, a Hungexpo-n. A hazai kutatóintézetek, oktatási intézmények és magyarországi telephellyel rendelkező vállalkozások részvételével megalakult társulás alapító tagjaként az Aventics Hungary Kft. is képviseltetette magát a rangos eseményen.

„Külön büszkeséggel tölt el minket, hogy nemzetközi vállalatunk legnagyobb gyáregysége Egerben található, így iparfejlesztési javaslatainkkal a hazai piac innovációját, valamint saját munkavállalóinkat is támogathatjuk” – nyilatkozta Gödri István, az Aventics Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. A vezető egyetértett abban, hogy az új technológiai irányzatokkal az internet-gazdaság alapjaiban változtatja meg a hazai gyártástechnológia felépítését. Az utóbbi években tapasztalható nemzetközi átalakulási folyamat fokozott innovációs lépésekre ösztönzi a gazdaság szereplőit, így a hazai meghatározó cégeket, oktatási intézményeket, valamint a gazdaságpolitika érintett intézeteit.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által kidolgozott Irinyi-terv célja, hogy megteremtse a magyar gazdaság hosszú távú növekedésének hajtóerejét. A program Magyarország iparstratégiája mellett az Európai Unió kiemelt célkitűzéseiről is átfogó képet nyújt. Ennek megfelelően bemutatja az ország iparának helyzetét, a hazai vállalkozói környezetet, valamint az iparfejlesztés támogatási rendszerét. Az Irinyi-terv az általános elképzeléseken túl lefekteti azt az öt pillért, melyek mentén Magyarország feldolgozó iparának fejlődése biztosítható a következő időszakban: az új technológiák, digitális technológiák felhasználását, az energia- és anyaghatékonyság, továbbá a táji adottságokon alapuló megfelelő területhasználatot, a területi egyenlőtelenségek oldását, a munkahelyteremtés ösztönzését és a foglalkoztatás bővítését, valamint a hazai erőforrások hasznosítását. A kormány célja, hogy 2020-ra az ipari termelés aránya a hazai össztermék mostani 24 százaléka helyett megközelítse a 30 százalékot.


 
Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam