belépés / regisztráció
2021. február 25. csütörtök
Aktuális lapszám

Világújdonság a csarnokfűtések területén

A Seidl és Társa Kft., amely a Schwank magyarországi képviseletét látja el, 2017. április 5-én, a Construma- Hungarotherm nyitónapján sajtótájékoztatót tartott, amelyen több világújdonságot is bemutatott a csarnokfűtések területéről.

 

A megjelent sajtóképviselőket Pascal Ruhnke export igazgató köszöntötte, az elhangzottakat pedig Seidl Gábor fordította, aki 2017. július 1-jétől ügyvezetői pozíciót tölt be a képviseleti irodában.

„Magyarországon már létezett a Schwank leányvállalat, melyet képviseleti iroda váltott. Egy ideig közvetlenül nem voltunk jelen és mostantól a Seidl és Társa Kft.-vel kötött megállapodás alapján termékeinket, mint gyártói képviselet ők látják el. Hoszszú távú célkitűzésünk az, hogy a piacon a piacvezetők egyike között tartsák nyilván a Schwank céget.

Néhány adat a társaságról: 1933-ban alapították, így már több mint 80 éve van a piacon. 12 kirendeltséggel rendelkezünk világszerte és most épül egy Ázsiában is elsősorban azért, mert számunkra a kínai piac nagyon nagy jelentőséggel bír. Az anyavállalat, a fő gyártóbázis Kölnben található, és az európai piacokra itt történik a gyártás. Az USA-ban, Kanadában és Oroszországban is van kirendeltségünk és gyártóbázisunk, hogy az ottani piaci igényeket is ki tudjuk szolgálni. Több mint 40 piacon vagyunk teh á t aktívan jelen a Schwank termékeivel, sok helyen kereskedelmi partnerekkel együtt, mint itt Magyarországon is, más országokban pedig ún. projektüzletek kötésével. 2015-ben és 2016-ban a vállalat rekord árbevételt ért el, ami a további fejlődés lehetőségét is biztosítja.” – zárta le beszédének bevezető részét, majd folytatta a cég újdonságaival: „Elsőként az új hőmérsékletszabályzónkat szeretnénk most bemutatni, a Schwank Controllt. A termékben az érintőképernyős megoldás az igazi újdonság. Az okostelefonok világában élünk, mindenki ismeri már ezt a technikát, ezt helyeztük át a Schwank szabályzók területére is. Az óriási előny a használhatóságban a kezelő felületen jelentkezik. Ez egy nagyon egyszerű, önmagát megmagyarázó menüvezetést jelent, mind a felhasználói oldalról, mind pedig a szerelői, vagy karbantartási (szerviz) funkciók területén. További óriási előnye ennek a szabályozónak a kapcsolati modul, amely bele - épült ebbe a termékbe. Az IC 4000-es menüvezetéssel, vagy kapcsolatrendszer kiépítéssel egy buszos összekapcsolást lehet biztosítani a készülékek részére. Vagyis minden egyes készüléket külön-külön lehet szabályozni és külön lehet kiolvasni, hogy milyen hőmérsékleti viszonyok között, milyen jelenségekkel, vagy egyéb paraméterváltozással működött a készülék az elmúlt időszakban. Ez a szerviz és karbantartási munkálatokat jelentős mértékben meg fogja könnyíteni.

Semmilyen programra vagy szoftverre nincs szükség a szabályzó működtetéséhez, egy csatolt adatkártyával elérhetők pl. a hőmérséklet lefutási görbék, amelyeket akár egy évre visszamenőlegesen is lehet tárolni. A kieső időket lehet azzal csökkenteni, ha a távfelügyeleten keresztül érkező hibajelzéseket rögtön egy szervizközponton keresztül kezeljük.”

A Schwank szervízhálózattal kapcsolatban feltett kérdésre Seidl Gábor válaszolt: „Ahol vannak készülékigények, ott már épülnek a szervizhálózatok, de keresünk további partnereket is ahhoz, hogy a területi ellátottságot biztosítani lehessen.” A sajtótájékoztató további részében egy másik világújdonságról, az új sötétsugárzóról tájékoztatták a jelenlévőket, ami 2018-tól fog megjelenni az export piacokon. Az új sötétsugárzó esetében egy teljesen új égési folyamatról kell beszélnünk. Ennél a berendezésnél egy teljes előkeveréses égő üzemel. Ez annyit jelent, hogy egy levegő-gáz kapcsolati kamráról, vagy égésről van szó. Ezt ún. kéktechnológiájú égőnek nevezzük, amelynek előnye elsősorban a jobb hatásfokban és az igen alacsony NOx kibocsátásban mutatkozik meg azzal, hogy teljes előkeveréses égőnél, a levegő mennyisége adja meg a hozzákeverendő gáz mennyiséget. Ezzel egy egészen más modulációs tartományt lehet biztosítani.

Néhány adat ehhez: egy pneumatikus levegő-gáz szabályozás jön létre a készülékben, amelyik megfelel a 2018-as ErP szabályozásoknak, a szezonális hatásfoka 97,6%-os. Egy ún. korábbi referenciakészülékhez hasonlítva, az új berendezésnek 29%- kal magasabb a sugárzási tényezője, 50%-kal kevesebb a füstgáz vesztesége, 72%-kal kevesebb az elektromos energia felhasználása, ami a végeredményt tekintve, 19%-os megtakarítást jelent. Ez a termék drágább lesz, de sokkal magasabb hatásfokkal is rendelkezik, és a jövő követelményeinek már most megfelel. A környezetvédelem oldaláról nézve a deltaSchwank készülék 20%-kal kevesebb széndioxid-, és 55%-kal kevesebb NOxkibocsátást jelent. Ez a szabadalmaztatott „bluetech” égőkamrának köszönhető.

A formatervezésre is nagyobb figyelmet fordítottak a terméknél, nemcsak az égő, hanem a sugárzó ernyő kialakítása is teljesen megújult. Teljesen moduláló EC motort használnak, ez eredményezi az alacsony energiafogyasztást. Ezzel a 2018-ban érkező ErP követelményekre is felkészültek.

Pascal Ruhnke az előadását így folytatta: „Még egy harmadik új termékről, a teraszsugárzókról is szót kell ejtenünk, amelyek bizonyos országokban nagyon erősek, így pl. a spanyol, belga, holland, vagy török piacokon. Itt a vendéglátóiparban a kültéri asztalokat fűtő berendezésről beszélünk. A teraszsugárzók működése, hatásfoka, sugárzása kiváló, nagyon elégedettek vele az ügyfelek, de a dizájn és a forma a mai világ követelményeinek nem felelnek meg, túlzottan ipari formát mutatnak és nem a gasztronómia, vendéglátóipar területén használatos formákat tükrözik. Kerestünk egy olyan teraszsugárzót, amely a régi termék gyermekbetegségeit kiküszöböli és egy optikailag sokkal szebb és sokkal szerelőbarátabb teraszsugárzót fejlesztettünk ki, aminek Luna Schwank a neve. Szeptember környékén érkezik meg a piacokra ez az új teraszsugárzó. Minden termék kétfokozatú, tehát bővült a teljesítménytartomány.”

A sajtótájékoztató további részében kellemes hangulatú kérdezz-felelek beszélgetés alakult ki a Schwank cég képviselői és a jelenlévő média szakemberek között.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam