belépés / regisztráció
2021. január 22. péntek
Aktuális lapszám

Változások az új esztendő kezdetén

Ugye ismerősen hangzanak azok a kifejezések, amelyekkel elindulunk és fogadalmat teszünk az új évben? "Egészségesebb életet fogok élni, többet fogok foglalkozni a családommal, vagy csak simán jobb ember leszek."

Igazából nem szeretnék beleesni abba a csapdába, hogy - úgy mint eddig sok éven keresztül - megígérek valamit, és aztán a "csúnya körülmények" hatására az egészből semmi, vagy csak rövid távon valósult meg csekély része annak, amit elterveztem. Igen, én most nem ígérek semmit! Nem akarom megérteni azokat a médiából folyamatosan sugallt dolgokat sem, hogy minden rossz, amit velünk tesznek, hogy azok, akik eddig mindent tönkretettek, most pontosan tudják, hogy mi a jó irány, mit kellene tenni. Nem akarom azt hallani, hogy csődbe kerülünk, hogy a cégeink bezárnak, vagy erősen tartalékra kapcsolnak, hogy most sem várható fellendülés, amiért évek óta küzdünk, és amire oly nagyon vágyódunk.

De akkor hogyan tovább? Szabad-e vállalkozásba kezdeni? Szabad-e a jövődre gondolni, tervezni? Teheted-e mindezt nyugodt lelkiismerettel, ha magadra, de leginkább a családodra gondolsz? Megannyi megválaszolatlan kérdés! Nem tudom, csak azt érzem, hogy valamiben azért bízni kell! Kezdjük talán kedvelt szakmánkkal, az épületgépészettel. Munkám során megadatott, hogy több kollégával, baráttal beszélhettem az elkövetkező időszakról, és annak ellenére, hogy majdnem mindenki panaszkodott, a szemeikben fényt, bizakodást, azaz valami pozitív dolgot észleltem. És ez csodálatos, hiszen rájöttem, hogy az életünk főbb vonalait magunk irányítjuk, és ha a kosár almából mindig a legszebbet esszük meg, akkor végül is egy kosár szép almát ettünk! Igen, s talán azt ajánlanám a barátaimnak, kollégáimnak, hogy ebben a zavaros időben is próbáljuk azt a kis jót megragadni, és annak nagyobb jelentőséget tulajdonítani, amit elérhetünk, vagy talán már meg is szereztünk. Próbáljunk magunknak, társainknak, üzletfeleinknek békés, nyugodt feltételeket, időt, akár egy egész új esztendőt biztosítani!

Mi, mint szaklap, ebben elöl járunk, és mindenképpen ezt tesz-szük! Szeretnénk egy kicsit az új esztendőben, új vállalkozásként, új irodában, új szellemben készíteni kedvenc lapunkat, de mindenképpen megőrizve azokat az értékeinket, hagyományainkat, amelyeket Önök, kedves Olvasóink eddig elfogadtak, értékeltek, sőt gyakran dicsértek. Kérem, keressenek bennünket továbbra is az új címünkön:

1112 Budapest, Oltvány utca 43. I/2.
Mobil: +36 (30) 97 97 400
Tel.: +36 (1) 780 7180

Érdeklődésüket továbbra várom!

Pongrácz Lajos
főszerkesztő

A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam