belépés / regisztráció
2020. november 29. vasárnap
Aktuális lapszám

Új, harmadik generációs napkollektorok a Construmán

A Greentechnic Hungary Kft. az építőipari szakkiállításon bemutatta a magyar piacon harmadik éve sikerrel forgalmazott harmadik generációs termodinamikus szolár család legújabb tagját, az ENERGIE ECO nagy volumenű melegvíz-rendszerét, mely hasonlóan a szolár fűtési rendszerekhez, hőszivattyúval kombinálva biztosítja a folyamatos melegvízellátást, akár 6000 literes tároló kapacitásig.

 

A Greentechnic Hungary Kft. az építõipari szakkiállításon bemutatta a magyar piacon harmadik éve sikerrel forgalmazott harmadik generációs termodinamikus szolár család legújabb tagját, az ENERGIE ECO nagy volumenû melegvíz-rendszerét, mely hasonlóan a szolár fûtési rendszerekhez, hõszivattyúval kombinálva biztosítja a folyamatos melegvízellátást, akár 6000 literes tároló kapacitásig.

A Magyar Épületgépész Szövetség által szervezett ENEO konferencián Csapó Imre, a cég műszaki vezetője egy megvalósult projekten keresztül mutatta be előadásában a termodinamikus szolár rendszer működési elvét és jellemzőit. A zuglói 286 lakásos társasházban a ZBR panelprogram keretein belül egy napelemekkel kiegészített termodinamikus szolár rendszert telepítettek. Ez a megoldás a 40%-kal alacsonyabb beruházási költség miatt kedvezőbb megoldásnak bizonyult, mint a korábban tervezett sík kollektorok. Az energetikai számítás szerint az éves CO2 kibocsátás csökkentés 33 t a tervezett 13,07 t helyett és a várt energia megtakarítás évente 2,3 millió forint, a korábban számított 850 ezer forinttal szemben.

Újpesten, az elmúlt években szintén a ZBR keretein belül már létesítettek több hasonló termodinamikus szolár rendszert – kisebb-nagyobb társasházaknál –, ahol az energetikai számítások által elvárt megtakarításokat teljesítették. A harmadik generációs napkollektorok kiküszöbölik a hagyományos szolár rendszerek működési korlátait és egyesítik azok előnyeit. A Nap sugárzási energiájának hasznosításán túl a környezet energiáit még felhős, esős, borús időben vagy éjszaka is hasznosítani tudják, továbbá a levegő páratartalmának lecsapódási és fagyási hőjét is felhasználják. Az 1,6 m2 abszorberrel rendelkező szolár panelek anyaga alumínium, tömege mindössze 8 kg és akár homlokzatra is telepíthetők.

Az ENERGIE termodinamikus szolár rendszerek kényelmes és olcsó fűtést, gazdaságos melegvíz-ellátást biztosítanak a termodinamikus szolár panelek segítségével egész évben, éjjel-nappal -5 C° környezeti hőmérsékletig.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam