belépés / regisztráció
2021. március 1. hétfő
Aktuális lapszám

Új peremezési technológia a Gebo Varionál!

A peremezett, kézzel hajlítható, rozsdamentes acél bordáscsövek egyre nagyobb teret hódítanak az épületgépészetben. A GEBO SEE Kft. volt az első cég az ezredfordulón, amely bordáscsöveit a magyar piacra bevezette. Az épületgépész kivitelezők először lassan barátkoztak meg az újdonsággal, de miután a felhasználók megismerték a termékek számtalan előnyét, mára a Gebo Vario rozsdamentes bordáscsövek az épületgépészet általánosan elfogadott, korszerű technológiái között szerepelnek széleskörű alkalmazhatóságuk, egyszerű szerelhetőségük és hosszú élettartamuk miatt.

 

Az épületgépészetben a piac igényeinek megfelelően rendelkezésre állnak a víz (Gebo Variowater), gáz (Gebo Variogas) és szolár (Gebo Variosolar) rendszerek kialakításához alkalmas inox csövek. A tekercsben kapható, helyszínen méretre vágható csövek peremezése megoldható a csövek csatlakoztatásához a piaci bevezetés óta forgalmazott kézi peremező szerszámmal, de a felhasználási lehetőségek bővülésével és a nagyobb mennyiségű peremezés miatt felmerült az igény egy gyorsabb, kisebb fizikai erőt és rövidebb peremezési időt lehetővé tévő megoldásra.

Abból a célból, hogy a nagyszámú helyszíni peremezés gyorsabb és emellett még jobb minőségű is legyen, egy új, elektromos peremező készülék került kifejlesztésre. A fejlesztés célja az volt, hogy a lehető legalacsonyabb beruházási költséget igényelje az új peremező, ezért nem egy komplett gépet, hanem a kivitelezésekkor egyébként is használatos pressz szerszámokba alkalmas adaptert hoztunk létre.

Így a nagyszámú peremezési munka esetén a fáradságos és időrabló kézi peremezés a jövőben kiváltható lesz egy, a korábbinál lényegesen korszerűbb peremezési technológiával. A gépi peremezéskor az adaptert egy pressz szerszámba befogva a megszokottnál gyorsabban és biztosan jó felületet kialakítva készülhetnek a csőkötéshez szükséges peremek. Az új technológia a hibalehetőségeket minimalizálja, mivel mindig a szükséges nyomóerővel készülnek a peremek.

A termékfejlesztés befejeződött, a teszteredmények a vártnál is kedvezőbbek. A sorozatgyártás megindult. A Gebo Vario új adaptere már megvásárolható partnereinknél. Kérjük, figyelje a Gebo honlapját és szórólapjait.

DáVID SáNDOR
Gebo SEE Kft.

A szerzõ egyéb cikkei:

  Acélöntvény idomok alkalmazása az épületgépészetben
  A minőség a legfontosabb
  Mesterhármas az épületgépészetben – acélcsõ + acélfitting + korszerű menettömítés
  Innovációs megoldás: horganyzott fitting és galvanizált menetes cső újrafényezve
  Fűtési rendszerek javítása, tisztítása és karbantartása belülről
  Modern, anaerob tömítőanyagok menetes csőkötésekben

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam