belépés / regisztráció
2019. július 21. vasárnap
Aktuális lapszám

Új hőszivattyús megoldások a HERZ-től

A biomassza tüzelésű kazánok és hőszivattyúk gyártásával foglalkozó osztrák HERZ Energietechnik GmbH nagy hangsúlyt fektet a termékek továbbfejlesztésére, valamint új technológiák kidolgozására.

 

A piacon már bevált és többször is kitüntetett HERZ Energiaközpontot nemrég szintén átdolgozták műszaki szempontból és új nevet is kapott: HERZ commotherm hybrid tower.

HERZ commotherm hybrid tower komplett hőszivattyús megoldás

Az új készülék optimalizált és bővített funkciókat kínál (1. kép).

A hőszivattyúból és kétzónás puffertárolóból álló egyedülálló kombinációval nem kell azon törnie a fejét, hova állítsa fel az egyes készülékeket, hogyan csatlakoztassa a leghatékonyabban az egyes részegységeket, vagy mely csőméreteket, milyen teljesítményű szivattyúkat és mekkora térfogatú tárolókat használjon. A készülék tartalmazza a hőtermeléshez és -elosztáshoz szükséges összes csőcsatlakozást, szivattyút, váltószelepet, tárolót stb. A cég az egyes berendezéselemeket már a gyárban összeszereli és ellenőrzi! A fűtésszerelőnek így igen könnyű dolga van a készülék felállításakor. A berendezés telepítése, üzembe vétele és karbantartása egyszerűen és gyorsan elvégezhető, miközben nem kell lemondania sem a hatékonyságról, sem a kényelemről. A commotherm hybrid tower, azaz a teljes fűtési hőközpont csupán 0,7 m2 helyet foglal el, így nem kell a helyszükséglet miatt sem aggódni.

Hőszivattyú fűtéshez és melegvíz-készítéshez

A commotherm hybrid tower alsó részében található a HERZ bevált commotherm SW/WW hőszivattyúja, amely 5 teljesítménykategóriában rendelhető fűtéshez és melegvíz-készítéshez (5, 7, 10, 12 és 15 kW). Hőforrásként a talaj vagy talajvíz használható.

Tények a HERZ commotherm hybrid tower komplett hőszivattyús megoldásáról:

 • magas hatásfokú hőszivattyú fűtéshez és melegvíz-készítéshez,
 • kétzónás puffertároló, 600 l,
 • higiénikus melegvíz-készítés a használati melegvíz modulban,
 • beépített fűtőköri modulok, például padlófűtéshez,
 • beépített T-Control szabályozó, amely távolról is elérhető,
 • napkollektoros rendszer is csatlakoztatható,
 • csekély felállítási helyszükséglet – csupán 0,7 m2
 • kiváló hő- és hangszigetelés,
 • hibrid szabályozás más rendszerekkel együtt,
 • gyárilag előszerelt és ellenőrzött készülék.

HERZ commotherm LW-A levegő hőszivattyú

A HERZ commotherm LW-A levegő-víz hőszivattyú letisztult formavilágával és a legmagasabb színvonalat képviselő technológiájával kiváló éves jóságfokot ér el.

A kültéri felállításra tervezett hőszivattyú az ügyfél igényeinek megfelelően és a felállítási hely függvényében különböző színváltozatokban kapható (2. kép).

Ugyanakkor nem csak a külseje figyelemreméltó. Hatékony és halk működése optimális hőkomfortot biztosít csekély energiafelhasználás mellett, így alacsonyak maradnak a fűtésköltségek és a zajkibocsátás sem zavaró.

A hőszivattyú központi eleme az intelligens, felhasználóbarát és korszerű érintőképernyős vezérlés, amely az épületen belül helyezhető el.

Split De Luxe hőszivattyúk

A HERZ levegő-víz hőszivattyúja mostantól split kivitelben is kapható. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a hőszivattyú egy beltéri és egy kültéri egységből áll, amelyeket külön helyen lehet felállítani és hűtőközeg-vezetékkel összekapcsolni egymással.

A commotherm Split De Luxe készülék előnyei közé többek között a rugalmas felállítási lehetőség, az egyszerű telepítés és a csekély helyigény tartozik. Az elektronika az épületben helyezhető el, így védve van az időjárás viszontagságaitól. A commotherm Split De Luxe emellett fűtésre, melegvíz- készítésre, továbbá hűtésre is használható (3-4. kép). A commotherm Split De Luxe készülék által kínált előnyök mellett a commotherm hybrid tower Split De Luxe változat beltéri egysége a következő funkciókat kínálja:

 • 600 literes, kétzónás puffertároló hőszigeteléssel,
 • higiénikus melegvíz-készítés, 40 l/min,
 • csatlakozó készlet napkollektoros rendszerekhez (opcionális),
 • beépített hőszivattyú fűtéshez és melegvíz-készítéshez,
 • T-CONTROL szabályozó külső fali konzollal.

 

1. kép
2. kép
3. kép. Commotherm Split De Luxe
4. kép. Commotherm hybrid tower Split De Luxe

HERZ Armatúra Hungária Kft.
www.herz-hu.com
office@herzarmatura.hu

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam