belépés / regisztráció
2020. november 29. vasárnap
Aktuális lapszám

Tavasz a fürdőszobában

Szinte a természet útját járják a szaniter gyártók, amikor a természet újjáéledésével egyidőben bemutatják újdonságaikat a szakmának, később pedig a nagyközönségnek is. Megszokhattuk, hogy átlag kétévente sok-sok formai és műszaki újdonsággal kényeztetnek bennünket. Ez a folyamat mára felgyorsult és ennek eredménye, hogy nemcsak kétévente, hanem már évente jelennek meg a gyártók fejlesztéseik eredményeivel. Nincs idő várni, a termékek életciklusa lerövidült, növekszik a verseny, az elsőség pedig pénzben is kifejezhető előnyöket kínál.

 

A 2012. év tavaszi újdonságainak bemutatóját az esseni SHK kiállítás nyitotta meg, most pedig Budapest is belépett a sorba. A Dornbracht cég nemcsak, hogy új termékcsaláddal rukkolt elő SELV néven, elsődleges célja a meglévő termékcsaládok bővítése volt.

A SELV folytatva a Deque termékcsalád által megkezdett visszafogott, és vizet hangsúlyozó megjelenés stratégiáját, egy szolid, formavilágában letisztult, kisméretű termékcsaláddal jelentkezett, melynek erőssége a klasszikus megoldás: három pontos csap kádhoz és mosdóhoz. Egyszerű és kiváló ár-érték arányú zuhanymegoldás. A SELV nyugalmat, megbízhatóságot sugall.

Az értékesítési tapasztalatok alapján a Gentle termékcsalád kiegészült a szériához tartozó nemes kiegészítőkkel, így már semmi akadálya annak, hogy a fürdőszoba -legyen az akár magán, akár közületi - felszerelése teljes legyen.

További műszaki újdonságok, megoldások is előtérbe kerültek a Dornbracht cégnél, melyek szinte valamennyi már meglévő és új termékcsaládot érintik. Az egyik újdonság a már kevés vízmennyiséggel is működő fali termosztát. Már 5l vízmennyiség estén is gyorsan és pontosan működik az egy, vagy kétfunkciós kádzuhany csap. Előnye még a csendes működés, könnyű szerelhetőség. A beépítő testek ólommentes, ún. Cuphin-anyagból készülnek, ez több
piacon már előírás. A belsőépítészek számára is kínál újdonságot ez a termékkör. A faltól való kiállás mérete eddig attól függött, hogy milyen mélyre süllyesztik a terméket falba, annak megfelelőn alakult a falon kívüli rész mérete. Nos, ez megszűnt. Mind az egykaros, mind a termo-sztátos egység falon kívüli mérete állandó, de arányai a formai egyensúlyt nem befolyásolják. Érdekesség, hogy az egykaros működtetés esetén, a kezelőkar mozgatásához nem szükséges a tartófej könnyítése, a termék formája töretlen marad.

A Dornbracht cég által gyártott Villeroy&Boch csaptelepek sem maradtak ki a fejlesztésből. Valamennyi termékcsalád számára elérhetők az új, zuhany-kád beépítő testek kínálta előnyök és az egykaros változat formai állandósága. Nem is beszélve arról, hogy ez a megoldás legalább 30%-kal kedvezőbb ár kialakítását teszi lehetősévé a kényelmi funkció megtartása, illetve a takarékosság növelése mellett.

A már amúgy is kedvezőbb árfekvésű Subway termékcsalád kínálata kibővült, és a többi szériához hasonlóan változatos fürdőszobai megoldások kialakítását teszi lehetővé megnövelt termékválasztékával. így már nincs akadálya annak, hogy a fiatalok is a kiváló minőség mellett döntsenek akár első fürdőszobájuk kialakítása során.

A már ismert és kedvelt Cult termékcsalád bővült a kreatívabban felhasználható fehér színnel. A szakma ideológusai szerint a fehér az egyik legváltozatosabb és legszélesebb módon felhasználható szín, mely a legtöbb kreativitást engedi meg a tervezőnek.

A fenti újdonságok megtekinthetők, sőt meg is rendelhetők már Budapesten is.

Marczell András
képviseletvezető

A szerzõ egyéb cikkei:

  Wohndesign 2012

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam