belépés / regisztráció
2021. február 25. csütörtök
Aktuális lapszám

Szakmánk legnagyobb seregszemléje az ISH

Aki először vett részt ezen a kiállításon, az biztosan már a repülőtéren meglepődött azon, hogy a várakozók között nagyon sok ismerős arc tűnt fel, hiszen ilyenkor az épületgépészek jelentős része felkerekedik, utazik kocsival, vonattal, repülővel, teszi mindezt annak a reményében, hogy sok újdonságot, hasznos információkat fog Frankfurtban megismerni.

 

A kezdők megpróbálják ennek érdekében a vásárt bejárni, ami annak mérete miatt kisebb-nagyobb egészségkárosodással járhat és valóban szinte lehetetlen vállalkozás. Ezt alátámasztandó nézzük a statisztikai adatokat, amelyeket a kiállítást szervező cég tett közzé:

  • a kiállítók száma 61 országból: 2.482 (ebből belföldi: 889 és külföldi: 1.593),
  • a kiállítási felület: 260.000 m2,
  • a látogatók száma: 200.114 (csak tájékoztatásul: 2015-ben ez a szám 196.777 volt),
  • a látogatók számával 64%-ra növelte a nemzetköziségét a vásár, ez a szám 61% volt két évvel ezelőtt.

„Az ISH alkalomról alkalomra növekszik, és mind nemzetközibbé válik, a jellemző adatai egyre előkelőbbek, a hangulat a csarnokokban kiváló, a kísérő rendezvények lefutása szervezett és eredményes!”- foglalta össze a történteket Wolfgang Marzin, a Messe Frankfurt vezetőségének elöljárója. Azt kell mondanunk, hogy nem túlzott, ezt valóban mi is így éreztük jártunkban-keltünkben. Tehát az ISH világkiállítási pozíciója 5%-kal megerősödött a nemzetközi látogatók körében az előző rendezvényhez képest. A legtöbb látogató Olaszországból, Kínából, Franciaországból, Hollandiából, Svájcból, Angliából, Lengyelországból, Belgiumból, Ausztriából és Spanyolországból érkezett.

Saját tapasztalataink alapján úgy is fogalmazhatnánk, hogy ez az a kiállítás, amit kihagyni vétek, mert itt mindenki megtalálja a számára fontos területeket, így az élménykádak kialakításán keresztül a legújabb fürdőszoba trendekig, az ún. „smart” épületek szabályozása, az energia, klímatechnika és az alternatív energiafelhasználás területéig. Ráadásul a kiállító cégek úgy időzítik a fejlesztéseiket, hogy minden újdonságukat, az új termékeiket itt mutassák be. Tehát itt jövőképet láthatunk, bármerre is nézünk. Nos ezért nagy, talán a világon a legnagyobb ez a frankfurti ISH kiállítás!

De, hogy ne menjünk el észrevétel és megjegyzés nélkül, sajnos az ISH-n nagyon kevés hazai kiállítót láttunk, ami számunkra azt jelzi, hogy mi magyarok egyelőre csak követői és nem alakítói vagyunk ennek a rendkívüli eseménynek! Sajnos úgy néz ki, hogy erre még várnunk kell!

A következő kiállítást 2019. március 12-16. között rendezik meg. Kérem, jegyezzék be előre a naptárjaikba, hiszen megéri!

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam