belépés / regisztráció
2021. március 7. vasárnap
Aktuális lapszám

Szabadságváró gondolatok

Rögtön az elején szögezzük le, hogy pihenésre, a munkamentes időszakokra mindenkinek szüksége van, vagy szüksége lenne még akkor is, ha belülről feszít a kényszer és lassan már úgy érezzük, hogy mi csak a munkával töltött időszakoknak tudunk igazán örülni, és ha nem dolgozunk, akkor két-három nap után már hiányozni fog a megszokott tevékenység.

Tehát a kikapcsolódás, a szürke agyállomány szellőztetése fontos egészségügyi szempont, de a hozzá vezető út igencsak rögös. Biztosan volt már mindenki abban a helyzetben, hogy a családjával együtt előre betervezte, megszervezte, esetleg már le is foglalta az útját. A terv mindig az, hogy a munkát az indulás előtt legalább egy héttel be kell fejezni, hogy a pihenési időszakra nyugodt lélekkel készülhessünk, ne hagyjuk a partnerünket, a feleségünket magára a csomagolással, annak eldöntésében, hogy mit vigyünk magunkkal, ne adj’ Isten segítsünk a gyerekek felkészítésében is!

A valóság az az, hogy a szabadság előtti aktuális munkánkat, valamely – általunk nem befolyásolható – ok miatt a tervezett időre befejezni nem tudjuk. Először úgy néz ki, hogy ha belehúzunk, kicsit tovább dolgozunk, akkor időben végezhetünk. De persze ekkor jön az, hogy valaki lebetegszik, nem küldi el a beígért anyagot, elromlik a számítógépünk, berendel a főnök egy halaszthatatlanul fontos másik feladat miatt, tehát kezdenek a hullámok összecsapni a fejünk felett. Káosz alakul ki körülöttünk, folyamatossá válik az idegeskedés. Az idő pedig múlik! Mit múlik, rohan, száguld és a helyzetünk egyre kilátástalanabbá válik. Elkezdünk fogadkozni, hogy csak most az egyszer sikerüljön, és soha többé nem tervezünk fix, előre lefoglalt nyaralást. És egyáltalán micsoda balgaság külföldre menni drága pénzért, hiszen itthon is gyönyörű tájak, nyaralási lehetőségek várnak ránk és ezek rendelkeznek azzal az előnnyel, hogy ha 2-3 nappal később ülünk be a kocsiba, akkor is elérhetők, nem történik semmi.

De biztosan ismerik azt is, amikor a kilátástalanság tetőfokán, váratlanul fény jelenik meg az alagút végén és hirtelen megoldódik minden, elkészülünk a munkánkkal, elbúcsúzunk a kollegáktól, felszabadultan, de még egy kicsit bizonytalanul, mert nem hisszük el, hogy mindez igaz, elindulunk haza. Kifacsarva, fáradtan, de végtelen boldogsággal jelentjük otthon, indulhatunk!

Tisztelt Olvasó! Kérem, lapozgassák a szaklapunkat, Önöknek készítettük, reméljük, sok érdekeset fognak benne találni! Mi most befejeztük a munkánkat a nyárra, indulunk a szabadságra! 

Pongrácz Lajos
főszerkesztő

A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam