belépés / regisztráció
2021. március 1. hétfő
Aktuális lapszám

Sikerrel lezajlott a 8. Járműklíma Szakértői Tanácskozás

2017-ben már nemcsak a HKVSZ által szervezett Szervizkonferenciák, hanem a Járműklíma Szakértői Tanácskozás című rendezvény is hagyományosnak mondható, hiszen évről évre önálló konferenciaként rendezik meg.

 

Régebben a járműklíma szakterületével önállóan alig-alig lehetett találkozni, jó, ha egy-egy előadásban említésre került a régi Szervizkonferenciákon. 2009-ben marketing szempontból kísérleti jelleggel már saját szekciót kapott a 25. jubileumi Szervizkonferencián a járműklíma üzletág, de csak 2012-től lett a HKVSZ Szervizkonferencia önálló, egész napos betétrendezvénye. 2014-től már nemcsak a Szervizkonferencia idején, hanem tőle függetlenül, és általában a tavaszi időszakban az aktuális témakörökre épülve szintén megrendezésre került. 2015-ben Kecskeméten Mercedes-gyárlátogatással egybekötött egynapos rendezvényre került sor, de 2016-ban sajnos a szakmát és a szövetséget érintő, az év első felét beárnyékoló anomáliák miatt nem került megrendezésre a konferencia, majd a második féléves szakmai fellendülésnek megfelelően az éves Szervizkonferencián, Visegrádon már kiváló egynapos, önálló rendezvényként ismét vonzotta a résztvevőket.

A szakterület jelentőségét és dinamikus fejlődését mutatja, hogy 2017-ben először két naposra kellett tervezni a rendezvényt! A március 30-31 között a Gastland Hotel M0 helyszínen, az Autószerelők Országos Egyesületével (AOE) karöltve szervezett esemény rendkívül sikeres volt. Az első napon szakmai ismeretterjesztő jellegű előadásokra került sor. A nap első felében a klímaszerviz-állomás profi szintű kritériumairól beszélt Pesenyánszky Máté, a Dometic Group / WAECO Klímaszerviz képviseletében. A délutáni előadást hatalmas érdeklődés kísérte, sőt, illusztrációként egy elektromos autó is beállt az előadóterembe, tehát minden lehetőség adott volt egy igazán gyakorlatias előadásra. A témakör fajsúlya és újdonsága kimerítő volt, mindenki széleskörű új szakmai ismereteket kapott. Az előadó Tölgyesi Zoltán (T Bon Car) interaktív stílusban tartotta fenn a folyamatos figyelmet, és nem ritkán provokáló szakmai kérdésekkel hívta fel a résztvevők figyelmét a biztonságtechnikai részletekre. Az első napot szakmai fórum zárta, és olyan volt az aktivitás és érdeklődés, hogy a tervezett időkeretet is meghaladta.

A második napot sokan nagyon várták, hiszen a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság kifejezetten a járműklíma és szállítmányhűtés szempontjából releváns dolgokat kiemelő előadással készült. Az NKVH mellett a Nemzeti Közlekedési Hatóság is képviseltette magát annak érdekében, hogy a klímavédelemhez kapcsolódó speciális járműkategóriás kérdésekben helyére kerüljenek az esetleges problémák, értelmezésbeli kétségek. Az előadásokat feszült figyelemmel kísérte végig a hallgatóság, majd azt követően a fórumon nagyon sok speciális kérdésre és felvetésre adtak választ a hatóságok képviselői.

A konferenciát két szakmai előadás zárta a szállítmányhűtés, illetve a hűtőközegekkel kapcsolatban, az előadók: Fellner Ákos (Liberatus Hungary), Vadász József (Thermoklinika), illetve Simon Sándor (Climalife) voltak.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam