belépés / regisztráció
2021. március 1. hétfő
Aktuális lapszám

Schwank Magyarországi Képviseletének a bemutatkozása a Seidl és Társa Kft. irodájában

Az irigylésre méltó referencia listával rendelkező német Schwank GmbH elérkezettnek látta az időt, hogy Magyarországon is termékképviseletet hozzon létre. Ez hozta őket össze a Seidl és Társa Kft. csapatával. Októberben egy sajtótájékoztató keretében mutatkozott be a Schwank Magyarországi Képviselete a Seidl és Társa Kft. budaörsi irodájában.

 

Seidl Tibor, a kft. ügyvezető igazgatója szeretettel üdvözölte a sajtó megjelent képviselőit és felkérte Pascal Ruhnkét, a Schwank GmbH értékesítési igazgatóját, hogy ismertesse az anyavállalat történetét és a Magyarországon is forgalmazott termékpalettát.

„A Schwank céget 1933-ban alapította meg Günther Schwank és talán sokan nem tudják, de ő volt az, aki 1938-ban kitalálta az infrasugárzó elvét, és ekkor fejlesztette ki az első ilyen készüléket is. 1950 környékén adta tovább Günther Schwank azt a szabadalmat, amely alapján a konkurencia is tudta gyártani ezeket az infravörös sugárzó fűtéseket. Ma a cégnek már 12 saját leányvállalata van, 270 fővel dolgozik, kb. 40 millió Euró árbevétellel rendelkezik és közel 2,3 millió készüléket adott el eddig a cégcsoport 40 országban. Mi magunkat Németországban piacvezetőként pozícionáljuk a vörössugárzó készülékeinkkel.

Termékeink jelentősége az új ErP – az energiafelhasználásra vonatkozó – direktíva hatályba lépésével erősen növekszik, hiszen a Schwank termékek ennek teljes mértékben megfelelnek. A fókuszunkban az van, hogy mindig az energiahatékonyságban legjobb termékeket értékesítsük, ez azt jelenti, hogy vevőinknek specifikus és személyre szabott megoldásokat kell kínálnunk. Fontos, hogy a cég mindig a 100%-os vevői elégedettségre törekedjen. De egyértelműen megfogalmazzuk azt is, hogy nem szeretnénk a legolcsóbbak lenni a piacon. Célkitűzésünk, hogy az ügyfeleknél rávilágítsunk arra, hogy ne csak a mai napot nézzék, azaz, hogy most mennyibe kerül egy termék, hanem azt is, hogy a következő 20 évben mennyit fognak az energiára költeni.”

Ezt követően a Schwank cég termékpalettájának rövid ismertetésével folytatta:

„Az első, talán legfontosabb üzletágunk a csarnokfűtési rendszerek, amelyek a sötét és a világos sugárzókból, kondenzációs technológiából állnak össze. A jövőben Magyarország számára is egészen biztosan fontosak lesznek a hővisszanyerés eszközei, amelyek hibrid rendszereket takarnak azzal a kombinációval, hogy vagy világos, vagy sötét sugárzót használunk hozzájuk. A gáz alapú hőszivattyúnkat első lépcsőben csak Németországban értékesítjük, ez a Schwank cégnek egy teljesen új területe, amelyről még tapasztalatokat kell gyűjtenünk. A következő fontos üzletágunk a szerelés és a szerviz, amellyel elsősorban a németországi piacra koncentrálunk két leányvállalatunkkal, saját szerviztársasággal, 83 szerviz mérnökkel. A harmadik üzletágunk a keramikus égőfelületek és égők, de ezeknek semmi közük sincs a fűtéshez. Olyan jellegű égő felületeket állítunk itt elő, amelyek a különböző gyártási folyamatokhoz szükségesek. Ilyen pl. a szárítás, vagy a professzionális vendéglátásban használatos grillégők, illetve a hulladékmegsemmisítő berendezésekhez tartozó égő paletták. A versenytársainkat is mi látjuk el speciális Schwank kerámia égővel és természetesen a saját gyártmányainkhoz szükséges kerámia lapokat is mi állítjuk elő.”

Végezetül egy csarnokfűtés példáján keresztül elemezte a teljes beruházási költségeket és az azt követő 20 éves időszak energia megtakarítását, bizonyítva, hogy érdemes takarékoskodni és Schwank berendezéseket vásárolni.

A folytatásban Seidl Tibor ismertette a képviselet célkitűzéseit és törekvéseit annak érdekében, hogy a hazai beruházók is tisztában legyenek döntéseik súlyával akkor, amikor egy csarnokfűtés megvalósításáról lesz szó.

***

Seidl Tibor, a Seidl és Társa Kft. ügyvezető igazgatója
Pascal Ruhnke, a Schwank GmbH értékesítési igazgatója

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam