belépés / regisztráció
2021. március 1. hétfő
Aktuális lapszám

Pioneering for you

Kedves meghívást kaptunk 2016. szeptember 22-ére, a Danubius Grand Hotel Margitsziget szállodába, ahol a Wilo Magyarország Kft. szervezett egy nagyszabású, ünnepélyes fogadást alapításának 25 éves évfordulója alkalmából. Az esemény szervezését összekötötték Andics Gábor volt ügyvezető búcsúztatójával és az új igazgató, Dr. Szalai László beiktatásának hivatalos bejelentésével.

 

A megjelent közel kétszáz vendéget Andics Gábor üdvözölte: „Azért gyűltünk itt össze, hogy megünnepeljük a Wilo Magyarország 25 éves születésnapját és azt, hogy a kollégáim végre megszabadulhatnak tőlem.” – mondta tréfásan, majd elérzékenyülten így folytatta: „Nagyon örülök, hogy 22 évig veletek dolgozhattam és ezúton köszönném meg azt a szeretetet és bizalmat, amit kaptam és szeretném ugyanezt kérni az utódomnak, Szalai Lacinak is. Sajnos az alapító, tulajdonos Dr.-Ing. E. h. Jochen Opländer urat a betegsége megakadályozta, hogy itt legyen. De Opländer úr jelenléte nélkül is meg kell jegyeznünk, hogy ők nemcsak hogy német alapossággal vezették ezt a vállalatot, hanem alapítvánnyá alakításával garantálni is tudták annak a 7.700 munkavállalónak a munkahelyét, akik világszerte a Wilo-nál dolgoznak. A Wilo menedzsmentje részéről pedig az itt eltöltött 22 év alatt azt tapasztaltam, hogy bár a hatékonyság itt is elsőrendűen fontos, de mégis érzékelhettem olyan, ma már kiveszőben lévő tulajdonságokat, mint a rugalmasság, tolerancia és a türelem. Mérnökként pedig nagy öröm volt számomra, hogy egy ilyen elképesztően fejlődő, innovatív vállalatnál dolgozhattam. Köszönöm mindnyájatoknak ezt a 22 évet!”

Ezt követően az anyavállalatot képviselő Marc Stiebing, regionális értékesítési igazgató (EU+NE) emelkedett szólásra: „25 évvel ezelőtt, két évvel az ún. vasfüggöny lebontása után a Wilo cég úgy döntött, hogy egy új leányvállalat alapítása révén, Magyarországon is képviselteti magát és növeli a piaci jelenlétét. A Wilo Magyarország több mint szerény körülmények között kezdte meg működését: egy parányi irodát béreltünk Budapesten, amelyben alig fért el hat munkatárs. 230 millió forintnyi forgalommal vágtunk bele a magyar piac meghódításába. Kezdetben csak és kizárólag a fűtés területére összpontosítottunk. Mint annyiszor, az első évek most sem voltak egyszerűek, a Wilo Magyarország csapata azonban elkötelezetten, szenvedélyesen és jó adag odaadással szállt szembe a körülményekkel. Ennek köszönhetően váltunk a magyar szivattyúpiac egyik legnagyobb szállítójává és szolgáltatójává.

25 év hosszú idő. Vegyük tehát egy kicsit jobban szemügyre a mai helyzetet! A hátsó udvarban lévő irodából, ahol a hat úttörő dolgozott, kiváló közlekedési összeköttetésekkel rendelkező, 2.000 m2-es saját telephely alakult ki, a közben 32 főre szaporodott elkötelezett dolgozói csapat 2015-ben 3,6 milliárd forint forgalmat ért el, és ami fantasztikus, az elmúlt évben közel 20%-os, alapítása óta pedig évente, átlagosan több mint 12%- os növekedésről beszélhetünk. Szerencsénk volt, lehetne mondani, de ennél azért többről van szó. Az előbb már említett elkötelezett és magas fokon motivált csapat mellett mindenekelőtt az új üzleti területek idejekorán történő felismerése és kihasználása tette lehetővé ezt az átlagon felüli növekedést. A Wilo Magyarország ma már a partnereink és az ügyfeleink szemében professzionális szolgáltatónak számít a piac minden területén, legyen szó akár egy új irodaépület, egy kórház, szálloda, vagy egy város vízellátásához, szennyvízelvezetéséhez szükséges szivattyúk, komplett rendszerek és berendezések szállításáról, a Wilo Magyarország támogatja önöket a tervezés, a megvalósítás és a karbantartás során.

Természetesen néha nehéz időket éltünk át mi is, a Wilo is megszenvedte pl. a 2008-as gazdasági válságot, de nem tértünk le a kijelölt útról. A Wilo Magyarország a pénzügyi válság alatt is tovább foglalkoztatta minden munkatársát, és ami szintén nem magától értetődő, minden munkatársunk hűséges maradt hozzánk, így tudtuk a recesszió ideje alatt is tartani a forgalmat, így sikerült másoknál hamarabb kilábalnunk ebből a válságból. A Wilo ma már az egyik legismertebb márka a magyar szivattyúpiacon, amit a termékek és szolgáltatások megbízhatóságának, a kiemelkedő minőségnek és a cég vevőközpontú hozzáállásának köszönhet. Folyamatosan és tartósan fejlődtünk és mára a magyar szivattyúpiac minden területén az egyik legtekintélyesebb szállítóvá és szolgáltatóvá nőttük ki magunkat. Ezt a pozitív fejlődést a Wilo Magyarország egész csapatának köszönhetjük, ezért itt és most szeretnék köszönetet mondani mindannyiuk elkötelezettségéért a Wilo Alapítvány, a Wilo Felügyelő Bizottság, a Wilo SE igazgatótanácsa és a Wilo Csoport minden munkatársa nevében.

Marc Stiebing végül Andics Gábor érdemeit méltatta: „Engedjék meg, hogy visszatérjek a lojalitás és az azzal járó üzleti siker kérdésére! Minden csapatnak szüksége van egy igazi vezetőre is, valakire, aki a nehéz időkben a csapat élére áll és vezeti azt. Most egy olyan emberről beszélünk, akinek meghatározó része volt a Wilo Magyarország sikerében, és akitől ma sajnos el kell búcsúznunk, megérdemelt nyugállományba vonulása alkalmából, ő Andics Gábor. Gábor, 22 évvel ezelőtt értékesítési vezetőként kezdtél el dolgozni a Wilo-nál és igen gyorsan ügyvezető lettél. Mindig nyitott voltál az újra, a vevők érdekeit szem előtt tartva, szakadatlanul kerested a fejlődés és az innováció újabb és újabb lehetőségeit. Te mindig megvalósítottad az ötleteidet, a Wilo Magyarországnál az elsők között vezetted be az E-Commers elektronikus kereskedelmi rendszert, ezt követően az értékesítési és ügyintézési folyamatok optimalizálására törekedtél. Gábor, te mindig a „pioneering for you” vezérelv szerint éltél, mindig is szenvedélyed volt a víz mozgatása. 10 évig voltál a Víziközmű Szövetség elnökségének tagja, és ebben az évben tüntetett ki a Mavíz a Víziközmű Ágazatért Emlékéremmel. Neked olyat sikerült elérned, amit csak nagyon keveseknek, és ez csak még jobban megnehezíti a búcsút az ügyfeleid, a partnereid és mindenekelőtt a munkatársaid számára. Vitathatatlan szakmai képességeid mellett szembeszökő az a mód, ahogyan másokkal bánsz. Te vagy az egyik legbarátságosabb, legszívélyesebb és legelőzékenyebb ember, akit valaha is megismerhettem. Mindig nagyrabecsüléssel és jóindulattal közelítesz az emberekhez. És ami a legjobb ebben, hogy rajtad látszik is, hogy te mindig így érzed és nem egy szerepet játszol. A szíved legmélyéből fakadóan és szilárd meggyőződésből közeledsz barátságosan és tisztelettel mindenkihez. Természetesen megpróbáltuk Gábort rábírni a maradásra, de ezt ő udvariasan elutasította azzal, hogy inkább most megy el, amikor még mindenkinek hiányozni fog és szeretné, ha mindenki így őrizné meg őt az emlékezetében. Immáron 22 „zöld” év után átengedjük Gábort a nyugdíjas éveknek, gyermeke a Wilo Magyarország már felnőtt. Gábor pedig Dr. Szalai László kezébe teszi az ügyvezetést, aki hosszú évek óta már a munkatársa. Csak mellékesen szeretném megjegyezni, hogy már László is több mint 20 éve dolgozik nálunk. László, minden jót és sok sikert kívánunk neked ehhez az új feladathoz! Kérünk, hogy ne feledkezz meg a jó dolgokról, amit a főnököddel éltél át, de maradj nyitott az új utakra és kihívásokra! Gábor, mind a magam, mind a Wilo család nevében köszönünk mindent!”

Az elhangzott búcsúztatót követően a Princess Együttes koncertje, majd vacsora és a Pesty Party Showband kellemes zenéjére tánc következett kifáradásig. Egy ember azonban mindvégig állta a sarat, Andics Gábor fáradhatatlanul fogadta a gratulációkat, a Wilo partnerek jókívánságait!

Kedves Gábor, szerkesztőségünk nevében mi is köszönjük a sok-sok éves együttműködést!

***

Andics Gábor, a Wilo Magyarország Kft. leköszönő ügyvezető igazgatója
Marc Stiebing, regionális értékesítési igazgató (EU+NE), Wilo SE
Gáspár Katalin, marketing menedzser, Wilo Magyarország Kft.

Pongrácz Lajos
főszerkesztő

A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam