belépés / regisztráció
2020. november 26. csütörtök
Aktuális lapszám

Év végi számadás

Amikor a Kedves Olvasó ezt a szaklapot a kezébe veszi, már javában az év zárására, a karácsonyi ünnepekre készülődünk. Jóllehet, kicsit korábban jelentünkmeg, mert a szervezők a Magyar Épületgépészek Napja rendezvényt a hagyományoktól eltérően közel két héttel előrébb hozták. Az ünnepi készülődés tehát a saját nagy ünnepünkkel kezdődik. Előző lapszámunkban röviden fejtegettem, hogy miért „belső kényszer” az épületgépészek nagy napján való megjelenés. Nos, kíváncsian várom, hogy hányan fogadták meg érveimet.

Az év vége felé közeledve általános szokás, hogy a cégek, az emberek egy pillanatra megállnak a rohanásban és megpróbálnak rövid mérleget készíteni az év jó és kevésbé jó eseményeiről. Nézzük tehát, hogy vajon mi mit tehetünk majd a karácsonyfa alá!

Először is azt, hogy most itt vagyunk, optimistán tekintve a jövőbe és ismét minden partnerünket köszönthetjük Karácsony alkalmából. Nem kis dolog ez, mert oly sokszor – és ebben az évben egyre többször – vágytuk, óhajtottuk szakmánk fellendülését, kívánva a sikert, mely bennünket, a szakmédiát is a könnyebb megélhetés felé sodort volna. Hát nem ezt történt. Sajnos a piac sokkal jobb nem lett, legfeljebb kezdtünk hozzászokni szűkösebb lehetőségeinkhez. Ha valamelyik partnerünk a nehézségekre hivatkozva visszalépett korábbi megállapodásunktól, akkor sem haragudtunk rá, inkább őszintén sajnáltuk, talán vigasztaltuk is, mondván, majd ha jobb lesz, bepótoljuk. További jó eredményként említhetjük, hogy a nevünket, az általunk képviselt szakmai szintet sikerült megtartanunk, és egyre többször találkoztunk szakmabeli kollegákkal, akik a tevékenységünket még jobbnak ítélték, mint korábban. Tehát nem volt felesleges az, hogy idén még többet dolgoztunk, mint korábban, mert a szakma elismerte erőfeszítéseinket. Köszönjük!

Ha nem csak a jó dolgokról szeretnénk beszélni, akkor őszintén el kell ismernünk, hogy idő hiányában nem tudtunk olyan – már megkezdett – feladatokat teljesíteni, amelyeket nagyon jó lett volna még azon melegében megoldani, gyümölcsét learatni. Felsorolni ezeket nem akarom, de két téma különösen fájdalmas számomra. Itt ígérem minden érintettnek, hogy – ha csúszik is – elvégezzük. Ennek érdekében is kérem a „tollforgatástól” nem idegen kollégákat, hogy jelentkezzenek nálunk, mert a munkatársaink létszámát szeretnénk jelentősen növelni! És ez utóbbi is jó dolog!

Boldog Karácsonyt minden Kedves Olvasónknak!

Pongrácz Lajos
főszerkesztő

A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam