belépés / regisztráció
2021. március 1. hétfő
Aktuális lapszám

Nosztalgiázás Chopokon – csúcsra járatva!

A lényeg egy mondatban: volt szocialista relációban a legrangosabb sícentrummá nőtte ki magát az elmúlt szezonban a 2024 méteres magasságig ívelő Chopok hegyvonulata. Ráadásul árérték arányban nagyjából féláron hódolhatunk szenvedélyünknek, ugyanis a fővárosunktól mintegy 230 kilométerre lévő Breznoban több privát szállásán mindössze napi 15 euróért pihenhetjük ki fáradalmainkat, és rögtön meg kell jegyezni, hogy fantasztikusan jó minőségi szolgáltatású apartmanokban.

 

A síbérlet ára is egyharmaddal olcsóbb az osztrákokéhoz viszonyítva, gyakorlatilag – naponta ratrakozott – ugyanolyan minőségű pályákra.

Ezek után ismerkedjünk meg a legfontosabb paraméterekkel, mivel a 2012/13-as síszezonra megvalósult az északi és déli rész között a tényleges összeköttetés, a szupermodern kabinos liftekkel. Így már csak egységes, az egész pályarendszerre érvényes jegyeket lehet vásárolni. Az összes sízhető pálya hossza 45 km (8 km fekete, 22 km piros és 15 km kék jelzéssel), amelyeket 26 sílift szolgál ki. Természetesen az időjárás függvényében, változó időtartammal a szezonkezdet általában november közepétől már várható, és egészen április végéig tart. Egyébként pedig ez Szlovákia egyik leghóbiztosabb terepe.

Ami külön említést érdemel, az egy ragyogó marketinges ötlet. Ugyanis a nívós Tatralandiával együttműködve arra is van lehetőség, hogy az érvényes síbérletet például kiváltjuk/elcseréljük egy jó relaxálásra, illetve wellnessre. Persze a térség négy üdülőcentruma (nevezetesen Certovica, Krpácovo, Srdiecko és Tále – csak alfabetikus sorrendben!) az év minden hónapjában számos turisztikai lehetőséggel várja a kirándulókat. Mondhatni az egész mikro régió – ahogy a szlovákok mondják – egyetlen nemzeti parkot alkot, két varázslatos barlangrendszerrel és csodálatos természeti kincsekkel várva az érdeklődőket. Az itteni panoráma, a kristálytiszta, fenyőillatú levegő, a gazdag kínálatú programok méltán vonzzák ide az igazán kikapcsolódni vágyó turistákat. Az pedig tény, hogy a fokozódó érdeklődés a népszerűséget bizonyítja.

Szalay Attila

A szerzõ egyéb cikkei:

  Szenzáció az Egerszalóki „Pamukkale” Sódomb
  Világhírű radonterápia az Alpok gyomrában
  Síró torreádor a madridi arénában
  Debütáló zarándoklat Csíksomlyón
  Integrált ipar Hannoverben – lengyel partnerséggel
  Egyre népszerűbb Lengyelország

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam