belépés / regisztráció
2020. december 3. csütörtök
Aktuális lapszám

Nagyteljesítményű, újgenerációs geohőszivattyú a NIBE palettáján

Mára jelentősen kibővült azoknak az alkalmazási lehetőségeknek a felismerése, melyek a megújuló energiák felhasználására épülnek.

 

A hőszivattyúzás hőforrásai körébe korábban csak a talajt, talajvizet és a levegőt soroltuk, mostanában ezek, különös tekintettel a mezőgazdasági és feldolgozó ipari alkalmazásokra, a következőkkel bővültek:

  • állatok trágya-hője fiaztatók, nevelők fűtéséhez,
  • tehenészetek tejhűtésből származó hulladék hőjének felhasználása fűtéshez, vízmelegítéshez,
  • szellőztető berendezések kifúvott levegőjének hulladék hője fűtéshez és melegvíz-készítéshez,
  • kertészetek elfolyó locsolóvizének hőkivétele fűtés és/vagy melegvíz előállításához,
  • lehűlt koppasztó víz hőjének hő-szivattyús hasznosítása.

Továbbá minden olyan hőforrás, ami folyamatosan rendelkezésre áll részben vagy egészben a szükséges melegítési igények kielégítésére. A melegítési igények szabályozott kielégítésének kiváló lehetőségét kínálja a márciusban piacra kerülő NIBE 2 kompresszoros nagyteljesítményű geohőszivattyúinak új generációja, az F1345-ös sorozat, 24, 30, 40 és 60 kW-os teljesítményfokozatokban. A fejlesztés egyáltalán nem tekinthető csak "ráncfelvarrásnak", hiszen valamennyi újítás jelentős, előnyére válik és jóval bővebb felhasználási lehetőséget teremt a kifutó F1330 típusokkal szemben.

Az új NIBE F1345 hőszivattyúk rugalmasabbak és erősebbek, mint a korábbiak. Elérhető egy sor kimenet, kapcsolási lehetőség és tartozékaival fűthet vagy hűthet, amit csak akar, és ellenőrizheti őket, ahol csak szeretné. Mindent egy kicsi 60 x 62 cm alapterületű szekrénybe tettek bele, mely szinte bárhol elhelyezhető. Olyan csendes, hogy nem fogja hallani, hogy ott van. Valójában ez az egyik legcsendesebb használati berendezés lesz az épületében.

Tökéletes megoldás nagy hőigényű épületekhez, maximum 540 kW-ig, 9 készülékig kaszkádolható.

Tovább növelték a korábbi modelleknél is kiemelkedően magas COP mutatót, még nagyobb energiamegtakarítást és rövidebb megtérülési időt biztosítva ezzel a beruházónak. A magas, max. + 65 °C előremenő vízhőmérséklet kiváló telepítési rugalmasságot biztosít. A hőszivattyú két önálló termodinamikai egységet tartalmaz és egyenként kevesebb, mint 3 kg munkaközeggel működik, ezért nem kötelezett évenkénti szivárgás vizsgálatra és környezetvédelmi bejelentésre, ezzel további jelentős megtakarítást biztosítva üzemeltetőjének. Új, többfunkciós, nagyméretű színes kijelzője felhasználói útmutatót is tartalmaz és menüje magyar nyelven is elérhető. Időprogrammal a beltéri komfort, meleg víz, és a szellőztetés is vezérelhető. Tartalmaz egy univerzális csatlakozó felületet, USB portot, melyen keresztül le és fel is tölthetők különféle adatok, parancsok, vezérlési utasítások.

Feltűnően alacsony a zajszintje, nem túlzás a "nem hallom hol van".

A NIBE F1345 2 kompresszoros, így két hőszivattyú modult és egy CPU egységet tartalmaz nagyméretű színes kijelzővel a hőszivattyú és a kiegészítő fűtés vezérlésére. A NIBE F1345 sorozat gépébe szerelt többszínű kij elző világos és egyszerű menüvel, szimbólumokkal könnyíti meg a kezelést magyar nyelven is Egyértelmű információt biztosít a hőszivattyú aktuális státuszáról, a működési időről és a hőszivattyúban áramló közegek hőmérsékletéről. Így a hőszivattyú könnyen navigálható, vezérlőegysége lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a leggazdaságosabban biztosítsa a megfelelő komfortot az épületben.

A NIBE F1345 beépített keringető szivattyúkat tartalmaz (kivétel a 40 és 60 kW-os gépek talajköri szivattyúi), hogy könnyen csatlakoztatható legyen mind a talajkörhöz, mind a fűtési vezetékekhez. A kompresszor modulok könnyen eltávolíthatók a berendezés vázából, megkönnyítve ezzel a szállítást, a telepítést és a szervizelést is.

Minden reményünk megvan rá, hogy az új modellekkel is legalább olyan sok jól működő fűtési és hűtési referenciát hozzunk létre, mint elődjével.

Minden érdeklődőt szívesen kalauzolunk el azokban az óvodákban, iskolákban, áruházakban, irodaépületekben, üzemekben, idősek napközi otthonaiban, ahol mindenki megelégedésére működnek kiváló minőségű, olcsó üzemeltetésű NIBE rendszereink. ☼

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam